Τη συμπαράστασή της στην κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ως στόχο έχει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές, δηλώνει πλέον και η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμβροσίου συνεκλήθη σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» έκτακτη ιερατική σύναξη, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, οι οποίοι και ανέλυσαν τους στόχους της συγκεκριμένης κινηματικής πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο σειράς επαφών που έχουν ήδη ξεκινήσει για την ανάδειξη του ζητήματος.

[the_ad id=”46371″]

Στην ιερατική σύναξη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Μπούνιας (βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων) και Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου.

[the_ad id=”46274″]

Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος: «Ιερή η οικογενειακή στέγη!»
«Το σπιτάκι, το καλυβάκι που έχει αποκτήσει ο Αιγιώτης, ο Έλληνας με τόσο κόπο, ιδρώτα και αίμα, είναι άδικο να το χάνει από χρέη. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι χρέος όλων μας, φυσικά και της Εκκλησίας, να προστατεύσουμε τους αδελφούς μας, την φτωχολογιά, όλους τους συνανθρώπους μας, ώστε η οικογενειακή στέγη, που είναι ιερή, να εξακολουθεί να αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της Περιφέρειας.
«Είμαστε μαζί σας και θα υποστηρίξουμε με θέρμη την προσπάθεια για την προστασία της κατοικίας των πολιτών», συμπλήρωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, που κάλεσε τους ιερείς να ενισχύσουν την πρωτοβουλία αυτή, παραλαμβάνοντας έντυπα υπογραφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και καλώντας τούς ενορίτες τους να τα υπογράψουν.
Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος υπέγραψε πρώτος στο έντυπο και συνεχάρη την Περιφέρεια γιατί δείχνει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία προς τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες. Κατόπιν οι παριστάμενοι ιερείς προσυπέγραψαν το κείμενο για την προστασία της οικογενειακής στέγης.

[the_ad id=”46371″]

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]