Οι εκπαιδευόμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου για 12η συνεχή χρονιά απόλαυσαν λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αιγιαλείας στο Μιχαλακοπούλειο Κληροδότημα στην Πούντα Διακοφτού.

Η κατασκηνωτική περίοδος ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και για άλλη μια φορά έγινε πράξη αυτό που οι άνθρωποι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. συνηθίζουν να λένε: Όταν θέλουμε κάτι και συνεργαστούμε μπορούμε να το καταφέρουμε.

Έτσι και αυτή τη χρονιά συνεργάστηκαν περίπου 20 επιχειρηματίες εστιατορίων και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης προκειμένου να καλύψουν αφιλοκερδώς το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα 30 κατασκηνωτών για 11 μέρες.

Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν το Δ.Σ., οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Κέντρου είναι να τους εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους με την ελπίδα οι συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων: «Ορέστης» του Γεωργίου Τυράννη, «Μαιστρέλι» των Θανάση Γκόφα και Παναγιώτη Παναγόπουλου, φούρνος της Αλεξίας Ντούρου, «Μελτέμι» του Δημήτρη και της Έφης Αποστολοπούλου, «Maritimo» του Χρήστου Χριστόπουλου, «Ανεμόεσσα» του Νίκου Σταμόπουλου, «Περιγιάλι» του Χρήστου Σκούτα, ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ camping Τεμένης, «Αλάτι-Πιπέρι» του Παναγιώτη Ανδριόπουλου, «ΑΝΕΜΟΝΙ» του Γιώργου Κατσιμπίρη, «Έσπερος» των Αφων Κυριακόπουλοι, «CIAO» του Άγγελου Παπανικολάου, «Σελιανίτης» των Ανδρέα Δημόπουλου και Ανδρέα Νιγιάννη, «Μιχάλης» του Δημήτρη Φαφούτη, «Αγορά» της Ελένης Τσαγρή, «IQ» της Δέσποινας Τσαχρίδου, «Δερβενάκι» του Χρήστου Παλαιολογόπουλου. Επίσης ευχαριστούν την Coca-Cola για τα νερά και τους χυμούς, τον «Κουρσάρο» της Παναγιώτας Βάκρινου για τη φιλοξενία και τα ροφήματα που κέρασε στην έξοδο της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου και την κα Πηνελόπη Παρασκευοπούλου για τα φρούτα.

[the_ad id=”46274″]
Αυτό που έκανε την φετινή κατασκηνωτική περίοδο ξεχωριστή ήταν η τέλεση μιας υπαίθριας Θείας Λειτουργίας και Επιμνημόσυνης Δέησης από τον Πατέρα Δαμιανό Σταυρίδη στη μνήμη του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, του δωρητή στο Δήμο Αιγίου του κτιρίου όπου στεγάζονται οι κατασκηνώσεις.

Η ανάγκη του Ε.Κ.Α.ΜΕ. να ευχαριστήσει τον επιφανή αυτόν άνθρωπο που εκτός από ένα σπουδαίο πολιτικό πρόσωπο (είχε διατελέσει εκτός των άλλων και Πρωθυπουργός της Ελλάδας) ήταν και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, οδήγησε στην ιδέα αυτού του Μνημόσυνου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο χώρο τον οποίο δώρισε.

Προσεγγίστηκαν και απόγονοι του προκειμένου να παραστούν στην επιμνημόσυνο δέηση οι οποίοι όμως δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν. Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον Πατέρα Δαμιανό Σταυρίδη και τον εθελοντή Αντρέα Τασόπουλο που έψαλε, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ.Θανάση Παναγόπουλο και την Αντιδήμαρχο κα Βασιλική Ψυχράμη για την παραχώρηση των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων και για την παρουσία τους στην υπαίθρια Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση.

[the_ad id=”46274″]

Από το τέλος του καλοκαιριού περνάμε στην αρχή του φθινοπώρου και άρα της νέας μας εκπαιδευτικής περιόδου με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Σας προσκαλούμε όλους, συγγενείς, φίλους, εθελοντές, δωρητές αλλά και ανθρώπους που δεν μας γνωρίζετε ακόμα μα το επιθυμείτε, να παραστείτε μαζί με τα παιδιά μας στον Αγιασμό της νέας μας χρονιάς την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 στο Κέντρο μας (Τέρμα Μητροπόλεως).

Με τη δύναμη που θα μας δώσει η παρουσία σας θα καταφέρουμε να θέσουμε νέους στόχους και με οδηγό πάντα την ποιότητα ζωής των παιδιών μας να τους υλοποιήσουμε.
Σας περιμένουμε.

 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com