Ο αχαιός συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου με καλεσμένο τον Βασίλη Λέκκα θα παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική αύριο βράδυ, 9 Σεπτεμβρίου στο Σκαγιοπούλειο, στις 9μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας.
Σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο όσοι βρεθούν, θα παρακολουθήσουν μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδια από τη συνεργασία τους αλλά και την προσωπική τους μουσική διαδρομή.

Ο Σάκης Παπαδημητρίου με πολύ σημαντικές συνεργασίες στον χώρο της ελληνικής μουσικής (Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Γιώτα Νέγκα, Αναστασία Μουτσάτσου, Γερ.Ανδρεάτο, Χρόνη Αηδονίδη, Μπάμπη Τσέρτο αλλά και τους πατρινούς ερμηνευτές Δώρα Πετρίδη, Άννη Ονουφρίου και Θοδωρή Νικολάου) έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Λέκκα στη δισκογραφική του δουλειά «Του Κρασιού και του Έρωτα», μια μοναδική συλλογή μελοποιημένης αρχαίας λυρικής ποίησης για το κρασί και τον έρωτα.

Έχουν παρουσιάσει τη δουλειά αυτή σε όλη την Ελλάδα αλλά και επιλεγμένους χώρους στο εξωτερικό όπως στο Paradiso στο Άμστερνταμ και στο Διεθνές φεστιβάλ ποίησης και μουσικής “Crossing border” στη Χάγη.

 

[the_ad id=”46274″]

Στο aigialeiapress μίλησε αποκλειστικά γι’ αυτή τη μουσική συνεύρεση.

Ο κ. Παπαδημητρίου προσκάλεσε ανοιχτά όλους τους φίλους της μουσικής σε αυτό το ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα ..Φυσικά ανάφερε έναν, έναν τους ανθρώπους, μουσικούς, συντελεστές αυτής της μουσικής συνεύρεσης.

Ορχήστρα θα είναι το Μουσικό Σύνολο «ΗΔΥΦΩΝΟ», που αποτελείται από σολίστες μουσικούς κλασικών και παραδοσιακών οργάνων με ιδιαίτερο ηχόχρωμα. Πιάνο:Γιώργος Αναστασόπουλος, βιολί:Μανόλης Κόττορος Manolis Kottoros, κλαρινέτο: Nino Kitani Μπουζούκι,μαντολίνο:Βαγγέλης Μαχαίρας Βαγγέλης Μαχαίρας (Machairas Vangelis), κοντραμπάσο: Χάρης Πεγιάζης Haris Pegiazis κρουστά: Νάνσυ Αγγελάκη Nancy Aggelaki Τις ενορχηστρώσεις και τις παρτιτούρες έχει αναλάβει ο πατρινός πιανίστας και μαέστρος Γιώργος Αναστασόπουλος George Anastasopoulos ενώ στο τραγούδι συμμετέχει η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Έλενα Παπαδημητρίου. Elena Papadimitriou

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com