Από χθες το απόγευμα βρίσκονται στην Πλατεία Αγίας Λαύρας μέλη του Φιλοζωικού και ενημερώνουν τον κόσμο.
Με σύνθημα «Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι η συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον πιο αδύναμο από εμάς, που γνωρίζουμε πως δεν θα μας βλάψει. Το ποια θα είναι η τελική συμπεριφορά μας, υποδεικνύει την παιδεία και το επίπεδο του πολιτισμού μας.»

Για να κάνεις ένα σπουδαίο έργο, όπως να βοηθήσεις τα αδέσποτα, πρέπει να αγαπάς και να σέβεσαι τη ζωή , οποιαδήποτε ζωή, σε αυτό τον πλανήτη. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η συγκεκριμένη ομάδα, πριν 14 χρόνια όταν ξεκίνησε το Φιλοζωικό Σύλλογο «Τα Φιλαράκια». Μια μικρή ομάδα εθελοντών, χωρίς καμία χρηματοδότηση από κανένα φορέα. Με μόνα έσοδα από φορείς και δράσεις πολιτών.

[the_ad id=”46371″]
Χθες το βράδυ τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν για αρκετές ώρες στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου ενημέρωσαν τον κόσμο για το έργο του συλλόγου και για το πώς μπορεί ο καθένας να υιοθετήσει ένα ζωάκι ή αν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο να βάλει ένα απλό μπολ με νερό και φαγητό σε κάποιο χώρο , φροντίζοντας για την καθαριότητά του.

Παράλληλα δέχονταν δωρεές από απλούς πολίτες, για να μπορέσει ο Σύλλογος να συνεχίσει το έργο του.
Στο AIGIALEIAPRESS.COM μίλησαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βάσω Αθανασίου και η Γραμματέας Χριστίνα Ζαχαράκη. Αναφέρθηκαν στους στόχους του συλλόγου, που δεν είναι άλλοι από την βελτίωση των συνθηκών ζωής των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.

Φυσικά αναφέρθηκαν στα χρέη του συλλόγου, που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοζωικού. Όπως είπαν χαρακτηριστικά χρειάζονται 15.000€ για να συνεχίσουν να λειτουργούν, να συνεχίσουν να τρέχουν και να βοηθάνε. Στον καθένα μας αντιστοιχούν 3€. Όσο ένας καφές.

[the_ad id=”46274″]

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από προχθές Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη και λήγοντας την Τετάρτη 4 Οκτώβρη (Ημέρα των Ζώων) θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν αυτά τα χρήματα, ή όσο γίνεται περισσότερα. Θα υπάρχουν καθημερινά ποστ που θα ενημερώνουν σε ποιο σημείο βρίσκονται αυτές οι προσπάθειες του συλλόγου.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να αναφερθούν στο ρόλο του Δήμου. Όπως είπαν χαρακτηριστικά είναι αρμοδιότητά του, η φροντίδα και η προστασία των αδέσποτων.

Πως μπορείτε να δώσετε αυτά τα 3€:
-για τους φίλους στην Πάτρα θα υπάρχει κουμπαράς στο κτηνιατρείο της κ.Μπουρδάκου, Κανακάρη και Τριών Ναυάρχων, από την Παρασκευή 22/9 μετά τις 12 το μεσημέρι.
-με κατάθεση στον λογαριασμό του Μιχάλη Παπαδημητρίου IBAN GR 8501103040000030477627472 Παπαδημητρίου Μιχαήλ στην Eθνική Τράπεζα. Σε αυτήν την περίπτωση ενημερώστε με ένα screenshoot της κατάθεσης στο email [email protected] γιατί στο fb είναι πολύ μικρές οι φωτογραφίες και δεν φαίνονται τα στοιχεία.
-με χρήματα στο ιατρείο του Μιχάλη Παπαδημητρίου, έναντι της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων στην Εκκλησία των Ταξιαρχών ή στο Babini Felici στην Τρίγωνη Πλατεία.
-προσωπικά στα μέλη του συλλόγου που θα βρίσκονται στο πάνω μέρος της Πλατείας Αγίας Λαύρας κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα από τις 6 εώς τις 10 για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

[the_ad id=”46274″]

-ρίχνοντας χρήματα στους κουμπαράδες που βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:
1. Κτηνιατρείο Μιχάλη Παπαδημητρίου
2. Καφέ Μπρίκι, Σολωμού
3. AB Foods Market, Αφοί Κυριαζόπουλοι, Μητροπόλεως
4. Σουπερ-Μαρκετ, Αφοί Κυριαζόπουλοι, Β.Κων/νου
5. Animal Farm, Φωτεινή Δημοπούλου, Πλαστήρα
6. Φούρνος Μπομποτσιάρη, Κλεομένους Οικονόμου
7. Hondos Center, Κλεομένους Οικονόμου
8. ΚΤΕΟ, Ελίκη
9. Φαρμακείο, Ντότας Δημήτρης, Α.Φωτήλα
10. Ασφάλειες “Εξασφάλισις”, Τσουμπός, Μητροπόλεως
11. Καφέ Σταθμός, ΚΤΕΛ Αιγίου
12. Φαρμακείο Κουτρούλιας, Ρ.Φερραίου
13. Accelaration Gym, Καννελοπούλου
14. Καφέ Coffe Brands, Πλατεία Αγ. Λαύρας
15. Καφέ Coffe Island, Τρίγωνη Πλατεία
16. “Ορέστης”, Τυράνης Γιώργος, Αρχή Αλυκής
17. Περίπτερο Κουνάβης, Σταθμός ΟΣΕ
18. Pet Shop Timbrados, Ερμού και Αθανασίου Διάκου
19. Pet Shop Petsplace, Διακοφτό
20. Φαρμακείο Γεωργόπουλος, Διακοφτό
21. Φαρμακείο Κοκκίνου, Ανδρονοπούλου
22. Φούρνοι Καραίνδρος, Αν. Λόντου
23. Mini Market, Αράτου και Σ. Λόντου
24. Mini Market, Μελετοπούλων στο Χορευτικό
25. Καφεκοπτείο Διαμαντόπουλος, Β. Κων/νου
26. Βιβλιοπωλείο “Δέσμη”, Μπούνια, Μητροπόλεως
27. Καφέ Beyond Retro, Τρίγωνη Πλατεία
28. Κτηνιατρείο Καφούσια, Ν.Πλαστήρα
29. Κτηνιατρείο Αλεξανδρόπουλου, Αιγιαλέως
30. Κτηνιατρείο Πάπουλη, Εισοδίων
31. Κάβα Στασινόπουλος, Ερμού 1

Τής Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]