Στην υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την επικαιροποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες προαπαιτούμενα που έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών η κυβέρνηση και αποτελεί μέτρο για την αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Η ανάρτηση των νέων στοιχείων των οφειλετών θα γίνει στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο να πιεστούν οι οφειλέτες της εφορίας, των τελωνείων και των ασφαλιστικών ταμείων να προχωρήσουν στην εξόφληση ή την ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το μέτρο της δημοσιοποίησης δεν έχει φέρει ακόμη τα προσδοκώμενα αποτελέσματα καθώς στη λίστα περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο φορολογούμενοι στους οποίους έχουν βεβαιωθεί μεγάλα ποσά προστίμων μετά από φορολογικούς ελέγχους των οποίων η εισπραξιμότητα είναι στην πράξη μηδενική.

[the_ad id=”46371″]

Στη λίστα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία πρόκειται να περιληφθούν φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που έχουν ληξιπρόθεσμη βασική οφειλή άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως για την οφειλή τους και δεν ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση.

Τα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα είναι:

  • για υα φυσικά πρόσωπα ο ΑΦΜ, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, βασική οφειλή (Δ.Ο.Υ. / ΤΕΛΩΝΕΙΑ), συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.
  • για τα νομικά πρόσωπα ο ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή (Δ.Ο.Υ. / ΤΕΛΩΝΕΙΑ), συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

[the_ad id=”46274″]

  • για τους ανηλίκους οφειλέτες θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα, του ονόματος της μητέρας, η βασική οφειλή (Δ.Ο.Υ. / ΤΕΛΩΝΕΙΑ), τα συνεισπραττόμενα ποσά, το σύνολο οφειλόμενου ποσού, καθώς και η ένδειξη “ανήλικος” στις παρατηρήσεις, μη αναγραφομένου του ΑΦΜ.

capital.gr


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
http://91.121.113.129:8028/live

radioaigialeia.com