Σε στενή και εποικοδομητική, πολύχρονη συνεργασία βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο να συμβάλλει στην περιφερειακή ανασυγκρότηση και στην παραγωγική ανάπτυξη που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή ως όραμά της από την πρώτη κιόλας ημέρα της αιρετής Περιφέρειας.
Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΕΠΕ, Νίκο Θεοχαράκη.
Στην οραματική επιλογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να θέσει στο επίκεντρο από το 2011 την παραγωγική ανασυγκρότηση, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την κρίση, πλέον και σε εθνικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο κ. Καρπέτας σημειώνοντας πως η συνεργασία αυτή με το ΚΕΠΕ που είναι ο επίσημος σύμβουλος του κράτους σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, απέδωσε και αποδίδει στο στρατηγικό σχεδιασμό.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοχαράκης αυτή η συνεργασία συνέβαλε θετικά και στη γενικότερη αναγνώριση του Κέντρου, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ήδη το Δ.Σ. συζητά με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να οριστεί το ΚΕΠΕ ως επιστημονικός σύμβουλος όλων των Περιφερειών σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο και το τριήμερο Συνέδριο
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα του τριήμερου συνεδρίου που θα γίνει το Δεκέμβριο στην Πάτρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017, που σχετίζεται με τη διερεύνηση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από την ενεργό δράση της Περιφέρειας, ως κινητήριας δύναμης, για την στήριξη και προαγωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).
Μάλιστα επικεντρώθηκε στην πρώτη ημέρα που θα γίνει από το ΚΕΠΕ παρουσίαση ερευνητικών εργασιών που εκπονήθηκαν από ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τη Δυτική Ελλάδα με έμφαση την Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017 και το πρόγραμμα δράσης.
Τέλος, αξιολογήθηκε και αποτιμήθηκε συνολικά η συνεργασία του αναπτυξιακού προγράμματος, που ήδη εκπονείται, απευθύνεται σε ΟΤΑ και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το στόχο της περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης του τελευταίου υποπρογράμματος του ειδικού αναπτυξιακού που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα πυρόπληκτα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com