«Έχω γνωρίσει πολλά μέρη και πολλά στο εξωτερικό. Αλλά επηρεασμένος δεν αγαπώ και δεν πιστεύω ωραιότερο μέρος κανένα του κόσμου, από το Διακοφτό», έλεγε πάντα με έμφαση ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Και το Διακοπτό που τόσο αγάπησε, τον θυμάται με τρυφερότητα και νοσταλγία και τον τιμά το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στην παραλία Αγ.Νικολάου (λιμανάκι), με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από τη γέννηση του (1912-2017). Υπό τον τίτλο «Ο δικός μας Διονύσης», οι διοργανωτές ετοίμασαν για το κοινό μια όμορφη μουσικό-θεατρική και κινηματογραφική παράσταση που σκηνοθετεί ο πολυβραβευμένος Παναγιώτης Φαφούτης, με τη συνδρομή του σκηνοθέτη – ηθοποιού Μιλτιάδη Νίκα.
Τα τραγούδια από τις ταινίες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου ερμηνεύουν μοναδικά ο Παναγιώτης Πετράκης -που επιμελήθηκε και την επιλογή τους- και η ταλαντούχα Εύα Σιαμαντά, που μοιράζονται τη σκηνή με τους εξαίρετους μουσικούς τους υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.
Ο Παναγιώτης Πετράκης, εξαιρετικός ηθοποιός και ερμηνευτής, είναι απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου Βεάκη, μαθητής του διεθνούς φήμης βαρύτονου Κώστα Πασχάλη στη μελέτη τραγουδιού και απόφοιτος της Σχολής μιούζικαλ «Fulbright» της Νέας Υόρκης, ενώ η Εύα Σιαμαντά με τη γεμάτη ψυχή φωνή της, είναι τα τελευταία χρόνια μόνιμη συνεργάτιδα του Μίμη Πλέσσα.
Η Θεατρική Ομάδα Διακοπτού συμμετέχει στο αφιέρωμα με ένα δρώμενο-έκπληξη, που ετοίμασε ο Παναγιώτης Φαφούτης, ενώ η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, θα στείλει εκεί ψηλά στον ουρανό, δυο όμορφες μπαλάντες στο «Νιόνιο» από το Διακοφτό.
Θα είναι μια γλυκιά παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση, όπου η θεατρική σκηνή θα «συνομιλεί» με την οθόνη και τη μουσική και θα χαρίσει στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά, έτσι όπως αξίζει στο «δικό μας Διονύση», που από ψηλά μας χαμογελά με αγάπη και τρυφερότητα.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Αιγιαλείας και συνδιοργανώνεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας και τη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού.
Είσοδος Ελεύθερη.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com