Παρ’ όλο τις όχι και τόσο πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή Σελιανιτίκων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Τετάρτη 9 Αυγούστου οι “5οι Θαλάσσιοι Κολυμβητικοί Αγώνες Αιγιάλειας”, που συνδιοργάνωσαν οι, Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος και Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Λόγγου “ο Βύρων”, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας.

Οι θαλάσσιοι κολυμβητικοί αγώνες διεξήχθησαν κατόπιν έγκρισης που χορηγήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της οικείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Αιγιάλειας και σχετικού εγγράφου της Π.Δ.Ε. για την καταλληλότητα των υδάτων για κολύμβηση στην θαλάσσια περιοχή Σελιανιτίκων και Λόγγου. Από πλευράς των διοργανωτών συλλόγων πάρθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια των κολυμβητών, σύμφωνα με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς.

Πλέον, η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως θεσμός στην περιοχή του Δήμου Αιγιάλειας που παράλληλα συμβάλλει και στην τουριστική προβολή του τόπου, προσελκύοντας κάθε χρόνο κοινό και από τον όμορο γειτονικό δήμο της Πάτρας. Επίσης, το παράδειγμα των θαλάσσιων κολυμβητικών αγώνων στην Αιγιάλεια, στα πρότυπα διοργάνωσης που πραγματοποιούν οι δυο σύλλογοι εδώ και χρόνια στην περιοχή μας φαίνεται να ακολουθούν και σε άλλες παράλιες περιοχές της Ναυπακτίας, Φωκιδας και του Ρίου, με τη διεξαγωγή αντίστοιχων αθλητικών εκδηλώσεων.

Και όσο για τις μέδουσες – τσούχτρες που έχουν “τρομοκρατήσει” τους λουόμενους, ντόπιους και παραθεριστές, σχεδόν όλη την περίοδο του φετεινού καλοκαιριού, αποτρέποντας αρκετούς από το να απολαύσουν το μπάνιο και και την κολύμβησή τους, ούτε για δείγμα δεν εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Σελιανιτίκων ανήμερα των κολυμβητικών αγώνων.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης ετησίως εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για την ανακήρυξη της τοπικής κοινότητας Σελιανιτίκων ως τουριστικού τόπου με Π.Δ. από το 1976.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τον υπεύθυνο ιατρό, γνωστό καρδιολόγο Αιγίου, Γεώργιο Κουτσουράκη, την ιατρό – Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Π. Παναγιώτα Γούτου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Πατρών, με την συνδρομή ασθενοφόρου εξοπλισμένου οχήματος και κατάλληλου πενταμελους πληρώματος που αποτελούνταν από ναυαγοσώστες και διασώστες, καθώς και τους Αλέξανδρο Κανελλόπουλο (Δύτη), Παναγιώτη Γεωργίου (Ναυαγοσώστης), Χρήστο Μαργαρώνη (Ναυαγοσώστης), Γιώργο Τζάκη και Λεωνίδα Σφήκα. Επίσης, χορηγοί στην εκδήλωση ήταν τα παραλιακά καταστήματα “Εσπερίδες” και “Base” και η επιχείρηση “Κρίνος” με την ευγενή της παροχή σε εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού για τους κολυμβητές.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Αιγιάλεια Θανασούλιας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Ευάγγελος Γεωργόπουλος και πλήθος κόσμου. Στους νικητές των αγωνισμάτων απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές.

Παρακάτω αναγράφονται τα αποτελέσματα των 5ων Κολυμβητικών Αγώνων Αιγιάλειας σε Ανοικτή Θάλασσα, ανά κατηγορία και αγώνισμα (λόγω των καρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη περιοχή οι κατηγορίες και τα αγωνίσματα αναπροσαρμόστηκαν, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων):

Κατηγορία Αγόρια Ηλικία 10 – 12 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Τζόλος Γρηγόριος
2. Χρυσανθακόπουλος Φώτιος
3. Σωτηρόπουλος Αλέξιος
Πρόσθιο:
1. Τζόλος Γρηγόριος
2. Χρυσανθόπουλος Φώτιος
3. Καρατζάς Ιωάννης

Κατηγορία Κορίτσια Ηλικία 10 – 12 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Καραχανίδη Παναγιώτα
2. Πανουτσακοπούλου Ελένη
3. Φουντά Εβελίνα
Πρόσθιο:
1. Καραχανίδη Παναγιώτα
2. Φουντά Εβελίνα
3. Πανουτακοπούλου Ελένη

Κατηγορία Αγόρια Ηλικία 13 – 17 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Γεωργοβασιλόπουλος Παναγιώτης
2. Καρατζάς Θρασύβουλος
3. Ροποτός Θωμάς
Πρόσθιο:
1. Γεωργοβασιλόπουλος Παναγιώτης
2. Χρυσανθακόπουλος Νικόλαος

Κατηγορία Κορίτσια Ηλικία 13 – 17 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Γεωργοβασιλοπούλου Αγγελική
Πρόσθιο:
1. Γεωργοβασιλοπούλου Αγγελική

Κατηγορία Ανδρών Ενηλίκων:

Ελεύθερο:
1. Γεωργίου Παναγιώτης
2. Φουντάς Χρήστος
3. Δημητρίου Δημήτριος
Πρόσθιο:
1. Φουντάς Χρήστος
2. Δημητρίου Δημήτριος
3. Γεωργίου Παναγιώτης

 


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com