17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΓενναία μείωση δημοτικών τελών για τα παραλιακά καταστήματα ζητά ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Γενναία μείωση δημοτικών τελών για τα παραλιακά καταστήματα ζητά ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Πρωτοβουλία για την στήριξη ιδιοκτητών των παραλιακών καταστημάτων που επλήγησαν ανεπανόρθωτα λόγω του φαινομένου των μεδουσών, ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.
Με δήλωσή του ζητά να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η μείωση των δημοτικών τελών για τους ιδιοκτήτες των παραλιακών καταστημάτων και να ανοίξει ταυτόχρονα ο δρόμος για αντίστοιχη μείωση από την Κτηματική.
Συγκεκριμένα από το γραφείο Τύπου της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση του επικεφαλής κ΄. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου.
«Η πτώση του τζίρου των παραλιακών καταστημάτων εστίασης ξεπερνά το 50% λόγω του φαινομένου των μεδουσών κι αυτό δυστυχώς μετακυλύεται σε οικονομική ζημία στο σύνολο της τοπικής οικονομίας.
Η δημοτική αρχή δεν παρουσιάστηκε απλά ανέτοιμη να εξετάσει την εξεύρεση λύσεων αλλά απέφυγε στην ουσία και τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρά την επίμονη απαίτησή μας.
Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή της, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να έρθει με κοστολογημένη πρόταση, προϋπολογίζοντας τα έσοδα χρήσης παραλίας, ώστε να προχωρήσουμε ως δήμος σε μια γενναία μείωση από τα προβλεπόμενα για τη φετινή χρονιά τέλη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο και για μείωση των τελών κι από την Κτηματική.
Επιβάλλεται στην επόμενη συνεδρίαση να έρθουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των επαγγελματιών που πληρώνουν τέλη χρήσης παραλίας, τα ακριβή ποσά που είναι προς καταβολή και τεκμηριωμένη εισήγηση για γενναία μείωση ώστε να διασωθεί ένας κλάδος που έμεινε στη κυριολεξία απροστάτευτος από την πολιτεία και το δήμο.
Σχετική επιστολή θα σταλεί σήμερα τόσο προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όσο και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση να γίνει συζήτηση επί του θέματος».


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular