Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ εξέτασαν δείγμα 1.000 ανθρώπων σχετικά με 400 τύπους συμπεριφορών και ανακάλυψαν ότι υπάρχει μία δυνατή σύνδεση μεταξύ της εξυπνάδας και των ύβρεων

Είναι η είδηση που περιμένουν να ακούσουν όλοι εκείνοι που εκτοξεύουν «γαλλικά» με την πρώτη ευκαιρία. Η επιστήμη μίλησε: οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο.

Επιστήμοντες του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ εξέτασαν δείγμα 1.000 ανθρώπων σχετικά με 400 τύπους συμπεριφορών και ανακάλυψαν ότι υπάρχει μία δυνατή σύνδεση μεταξύ της εξυπνάδας και των ύβρεων…

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταγράψουν πόσο συχνά εμφανίζουν αυτές τις 400 συμπεριφορές. Εκείνοι με τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας ήταν πιο επιρρεπείς στις βρισιές, τρώνε πικάντικο πρωινό και κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι γυμνοί. Είναι πιο εξωστρεφείς, τους αρέσει να οδηγούν γρήγορα, να τζογάρουν, να λένε σόκιν ανέκδοτα και να πίνουν πολύ.

Η μελέτη εξερεύνησε την περιπλοκότητα που περιβάλλει κάθε διαφορετική προσωπικότητα και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την καθεμία. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Personality and Individual Difference journal».

Μία προηγούμενη έρευνα είχε καταδείξει ότι οι άνθρωποι που απαριθμούν τις περισσότερες βρισιές ανά λεπτό τείνουν να πετυχαίνουν υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ IQ.

Αντί να είναι δείγμα ενός ανθρώπου με περιορισμένο λεξιλόγιο, η μελέτη -που δημοσιεύθηκε το 2015 στο Language Science– κατέδειξε ότι η αθυροστομία είναι ένα δείγμα ρητορικής ικανότητας.

Επίσης, ένα ακόμη πλεονέκτημα για αυτούς που βρίζουν πολύ είναι η φυσική ανακούφιση στον πόνο. Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι σε μελέτες τους όπου ζητήθηκε από συμμετέχοντες να βρίσουν πριν κάνουν οποιαδήποτε σκληρή δοκιμασία, από το να κάνουν ποδήλατο ή να σφίξουν μία συσκευή που μετρά τη δύναμη της λαβής του χεριού, βρίζοντας τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα σε σχέση με εκείνους που ήταν πιο.. ουδέτεροι.

Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που βρίζουν πολύ, η επιστήμη… έδωσε απαντήσεις.

Πηγή: protothema.gr


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com