Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποιεί τετραήμερη (ιδιωτική) επίσκεψη στην Αιγιάλεια, φιλοξενούμενη του προσωπικού της φίλου και συνεργάτη της, Πέτρου Δαδιώτη.
Η κ. Κουντουρά προσήλθε (συνοδευόμενη από τον Π. Δαδιώτη) λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Επισκοπείο, εκεί όπου την υποδέχτηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, με τον οποίο είχε ημίωρη περίπου συζήτηση για θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητές της ή, μέσω της κυβερνητικής θέσης που κατέχει, έχει ενδιαφερθεί για την επίλυσή τους.
Ένα από αυτά είναι η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, ο οποίος έχει «λαβωθεί» από τον σεισμό τού ’95. Ένα πρόβλημα που γνωρίζει πολύ καλά η Υπουργός, καθώς είχε επισκεφθεί τον Ιερό Ναό κατά τον περυσινό εορτασμό τής Πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, όταν και είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.
Ο Σεβασμιώτατος έθεσε επίσης στο κυβερνητικό στέλεχος και το προσωπικό του «όραμα», να γίνει δηλ. προσβάσιμο σε όλους το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, με την Έλενα Κουντουρά να δείχνει ενδιαφέρον, υποσχόμενη πως θα ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων και επαφών ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση του πολύ σοβαρού αυτιού προβλήματος.
Από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να λείψουν τα Καλάβρυτα, γι’ αυτό και με αφορμή το ότι ο Σεβασμιώτατος αναχωρεί μεθαύριο (Δευτέρα) για τη θερινή του έδρα όπου και θα παραμείνει περίπου ένα μήνα, η κ. Κουντουρά υποσχέθηκε πως θα βρεθεί στη Μαρτυρική πόλη, ώστε να έχει συνάντηση τόσο με τον ίδιο όσο και με τον δήμαρχο Γεώργιο Λαζουρά με αντικείμενο την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της περιοχής, της πρόσφερε μια καλαίσθητη ξύλινη κασετίνα που περιείχε δύο ιστορικά βιβλία για τη ζωή και το έργο των Αλέξανδρου Υψηλάντη και Ιωάννη Καποδίστρια.
Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά ευχαρίστησε τον τοπικό μας Ποιμενάρχη για την αγαστή τους συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέσα από αυτή έχει αναπτυχθεί μια πραγματική και αληθινή φιλία!


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com