Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα, που αποδείχθηκε και φέτος (για 14η συνεχόμενη χρονιά) ένας ευλογημένος τόπος, όπου «φώλιασαν» ο ενθουσιασμός και η ζωντάνια 60 περίπου νεαρών κατασκηνωτών!
Με την ευλογία, την ακούραστη μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τού σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της 10ήμερης διαμονής τους να ζήσουν μοναδικές στιγμές ομαδικής έντονης ζωής, να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, μουσικές βραδιές και πνευματικές ομιλίες. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας, της αγάπης, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Εκκλησιάστηκαν στον ιστορικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας που άνοιξε αποκλειστικά για αυτά κατόπιν ευλογίας του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ευσεβίου Σπανού, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τού κατασκηνωτικού κέντρου, έκαναν βραδινό περίπατο στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, ενώ μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα πνευματικά και να «καθαρθούν» μέσα από το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, εκφράζοντας πιο βαθιές και σύνθετες πνευματικές αναζητήσεις.
Για την άρτια και άψογη οργάνωση – λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη (Ομαδάρχες και Βοηθοί Ομαδαρχών), υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για τη νεότητα των πατέρων Αθανασίου Λιακόπουλου και Βασιλείου Νικολόπουλου, Αρχηγού και Υπαρχηγού της Κατασκήνωσης αντίστοιχα, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποδίδοντας καρποφόρο έργο και κερδίζοντας τις καρδιές και τη φιλία των μικρών κατασκηνωτών.
Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού, αρκετών ιερέων και των γονέων των παιδιών, η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε χθες το απόγευμα με μια εξαιρετική γιορτή, κατά την οποία οι μικροί μας φίλοι είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ένα πλουσιότατο, πρωτότυπο και καλοδουλεμένο δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια, χορούς, παιχνίδια και σκετς.
Λίγο πριν το τέλος τής χθεσινής εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελος και υπεύθυνος Νεότητας της Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκης ανέλυσε το πρωταρχικό θέμα και το όνομα «Στα φτερά των αετών» που δόθηκε στη φετινή κατασκήνωση με την ευλογία του Μητροπολίτου μας. «Το να κοιτά ο αετός τον ήλιο χωρίς να τυφλώνεται, παρομοιάζεται με τον Χριστό που ατενίζει τη δόξα του Θεού. Το πιάσιμο του φιδιού στα νύχια του είναι η νίκη επί της αμαρτίας. Τα φτερά δε του αετού είναι τόσο πλατιά, σταθερά και δυνατά, ώστε συμβολικά χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν την ασφάλεια και την προστασία του Θεού προς τους ανθρώπους», εξήγησε ο π. Ιωακείμ, που συνεχάρη τα στελέχη (τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό, τους Ομαδάρχες, τους Βοηθούς Ομαδαρχών, τις κυρίες που είχαν αναλάβει τη διατροφή των παιδιών) και φυσικά τους κατασκηνωτές για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους σε όλες τις δραστηριότητες.
Από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος κάλεσε τους κατασκηνωτές να μεταλαμπαδεύσουν (στο μέτρο του εφικτού) και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα που αποκόμισαν από την κατασκήνωση, ενώ, απευθυνόμενος στους γονείς, τους επαίνεσε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία. «Η κατασκήνωση είναι μια περίοδος μικρής πνευματικής άθλησης, όπου επιτελείται ένα σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο. Θέλω να γνωρίζετε ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της μελλοντικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της κατασκήνωσης.
Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην κατασκηνωτική ζωή ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική αλλά και ευρύτερη Νεανική Κίνηση της Μητροπόλεώς μας, στην οποία όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com