Μεγάλη στιγμή για το Αίγιο και ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες τιμές στην 90χρονη ιστορία του Παναιγιαλείου, αποτέλεσε η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ βετεράνων της Μπαρτσελόνα και της αιγιώτικης ομάδας, το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.
Μια αναμέτρηση που τα είχε όλα και κυρίως τα στοιχεία μιας μεγάλης γιορτής: Χαρά, συγκίνηση, πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα με 5 γκολ και πολλές ευκαιρίες, βραβεύσεις και πηγαίο χειροκρότημα από τους πάνω από 3.500 θεατές που αψήφησαν την έντονη ζέστη και προσήλθαν στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα αλλά και να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού», μιας και τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του οργανισμού.
Η εκδήλωση που προηγήθηκε του αγώνα ξεκίνησε στις 8.15 με τις παρουσιάστριες της βραδιάς, αιγιώτισσες δημοσιογράφους Νατάσα Ράγιου και Δήμητρα Αναργύρου, να αναφέρονται στην πολύχρονη ένδοξη ιστορία του Παναιγιαλείου αλλά και στη σπουδαιότητα της συνάντησης με τους βετεράνους «μπλαουγκράνα» τη χρονιά συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυση των μελανόλευκων. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με τιμητικές πλακέτες στους εξής δημοσιογράφους, ποδοσφαιριστές και ανθρώπους που βοήθησαν στη διοργάνωση (όσοι έλειπαν έστειλαν εκπροσώπους τους):
-Στους δημοσιογράφους, αθλητικούς συντάκτες και σχολιαστές ραδιοφωνίας και τηλεόρασης κ.κ. Γιάννη Διακογιάννη, Βασίλη Γεωργίου, Τάκη Θεοδωρακόπουλο, ως ιδανικά παραδείγματα αθλητικής ενημέρωσης στην χώρα μας.
-Στους βετεράνους ποδοσφαιριστές και εξαιρετικούς επιστήμονες κ.κ. Λάκη Νικολάου (ΑΕΚ), Φραγκίσκο Σούρπη (ΠΑΟ), Κούλη Αποστολίδη (ΠΑΟΚ), Αντώνη Γλύκα (ΟΣΦΠ), Αποστόλη Καραφωτιά (Παναιγιάλειος), ως φωτεινά παραδείγματα για την νεολαία στο ότι αθλητισμός και σπουδές μπορούν να πορεύονται μαζί.
-Στους Αστέριο Μπέλλα, Ντίνο Μακρή, Βασίλη Τσινούκα, Αργύρη Αρβανίτη, Αργύρη Κούκα, Φώτη Αθανασόπουλο, Αγγελόπουλο Δημήτρη για τη πολυετή προσφορά και αφοσίωσή τους στον ΠΓΣ.
-Στην ΕΡΤ ΑΕ για την μακροχρόνια, αποτελεσματική, καταρτισμένη, αληθινή, αμερόληπτη προσφορά της στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
-Στην BARCELONA F.C. ως τον πλέον καταξιωμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο σε παγκόσμιο επίπεδο με μοναδική και παραδειγματική δημοκρατική λειτουργία.
-Στην AGRUPACIO BARCA JUGADORES (Ένωση παικτών Μπαρτσελόνα) για την προσφορά της μέσω της συμμετοχής σε αγώνες και δρώμενα που προσπαθούν να μειώσουν τα δεινά συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
-Στην AEGEAN AIR για την σημαντική χορηγία της και τις διευκολύνσεις της που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ομαλή ολοκλήρωση της τέλεσης αυτής της εκδήλωσης.
-Στο FLORIDA BLUE BAY HOTEL στον Ψαθόπυργο, για την χορηγία του στην φιλοξενία της αποστολής της Μπάρτσα.
-Στον πρόεδρο της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Θανάση Σωτηρόπουλο, για την ένταξη στη διοίκηση της ΠΕΣ της κοινωνικής ευθύνης.
-Στον κ. Αλέξανδρο Καλλέργη για την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά του στην Αιγιάλεια.
Ακολούθησε ολιγόλεπτο σόου με τις Cheerleaders της Κατιάνας Λατάνη με πολύ κέφι και ρυθμό και αμέσως μετά οι αποστολές και των δύο ομάδων μαζί με τους συνοδούς τους εισήλθαν στο γήπεδο μέσα σε χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική Ακράτας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους της Καταλονίας και της Ελλάδας με άψογο ρυθμό, δίνοντας έτσι το «σύνθημα» για να ξεκινήσει ο αγώνας.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6’ ο Σέρχιο Μαρτίνες, ο οποίος στο 11’ έκανε το 0-2 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Οι αιγιώτες βετεράνοι δεν έμειναν έτσι και στο 21’ ο Μπαβιόλης μείωσε σε 1-2, ενώ ο Μποτέγια στο 45’ έκανε το 1-3.
Στο ημίχρονο, τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας φολκλόρ χρώμα και θέαμα στη διοργάνωση.

Στην επανάληψη ο Λαζανάς στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό 2-3, το οποίο ικανοποίησε αμφότερες τις ομάδες αλλά και τους θεατές.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος απένειμε αναμνηστικά μετάλλια στους συμμετέχοντες και η βραδιά έκλεισε με δείπνο στο κτήμα Καρούμπαλου στην παραλία Διγελιωτίκων.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζωγράφος, ΒΟΗΘΟΙ: Μεσσάζος, Καμζόλας 4ος: Τριανταφύλλης
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Κόκσιτς, Μπλανγκέρα, Κουζίν, Ράμος, Γκρίφε, Όρτι, Τορκάλ, Κορομίνας, Εσκομπάρ, Ορτονιο, Φουέντες, Παλομάρες, Μποτέγια, Ρενγκέλ, Ρεμπόγιο, Μπαράδο, Πριέγκο, Σέρχιο Μαρτίνες, Βαγεσίγιος, Ντούρα, Μπράβο.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Α΄ ημίχρονο): Γ. Παπαδόπουλος, Καραγιαννάκης, Κωνσταντινίδης, Καλαντζής, Πετρόπουλος, Κούκας, Λουκάτος, Μπαβιώλης, Ρούμπας, Ρόρος, Παπαχριστόπουλος (αρχ. ενδεκάδα), Καράτσης, Μπακογιάννης, Πιερρουτσάκος, Μισαηλίδης, Μαυρόπουλος, Πλέσσας, Μαστροκυριάκος.
(Β΄ ημίχρονο): Λίβας, Αθανασίου, Σωτηρόπουλος, Θ. Καρανικόλας, Τσεκούρας, Λελούδας, Κιντής, Μητρόπουλος, Μακρυγιάννης, Καραπίτσος, Ανωγιάτης, Μπαλτιμάς, Βίλλιος, Ζαππής, Γ. Παλαιολογόπουλος, Τρίψας, Κατσαρέλιας, Γεώργ. Παλαιολογόπουλος, Παρασκευόπουλος, Λαζανάς.
Οι προετοιμασίες των τελευταίων ημερών απέδωσαν καρπούς, μιας και η τόσο μεγάλη και πολύπλευρη διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία κατά γενική ομολογία.

Παρακολουθήστε ολόκληρο τον αγώνα μέσα από την ΕΡΤ