Το συχνό σεξ, υποστηρίζουν, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας τη συσσώρευση της ουσίας στον αντρικό οργανισμό.

Δυστυχώς, τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται και στις γυναίκες, καθώς σε αυτές η σεξουαλική λειτουργία εξαρτάται σε μικρότερο βαθμό από την κυκλοφορία του αίματος.

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, δείχνει για πρώτη φορά ότι το συχνό σεξ συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα. Η ομοκυστεΐνη αποτελεί δομικό στοιχείο των πρωτεϊνών και βρίσκεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, όταν τα επίπεδά της είναι πολύ υψηλά, κάτι που μπορεί να συμβεί για παράδειγμα λόγω κακής διατροφής, είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης και κατοπινού εμφράγματος.

[the_ad id=”46371″]

 

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερα από 2.000 άτομα (άντρες και γυναίκες) ηλικίας 20 έως 59 ετών. Από δείγματα αίματος μέτρησαν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στον οργανισμό των συμμετεχόντων και στη συνέχεια τα μελέτησαν σε συνάρτηση με το πόσο συχνά έκαναν σεξ.

Τα χαμηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης είχαν στο αίμα τους οι άντρες που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τα υψηλότερα όσοι έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Στις γυναίκες δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στα επίπεδα της ομοκυστεΐνης ανάλογα με το πόσο συχνά έκαναν σεξ.

[the_ad id=”46274″]

«Το συχνό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε προστατευτικές επιδράσεις για τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα στον αντρικό πληθυσμό, επομένως οι γιατροί πρέπει να ενθαρρύνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των ασθενών τους» αναφέρουν οι ερευνητές σε έκθεση που συνοδεύει τη μελέτη τους, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

[the_ad id=”46704″]


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com