Κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι έχουν οι διοργανωτές του διημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό της Παρασκευής. Ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού για μια ακόμα φορά κατάφερε να πετύχει το στόχο του, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά στο χωριό δύο συνεχόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις προσφέροντας υψηλής μορφής ψυχαγωγία και διασκέδαση σε ντόπιους και επισκέπτες .

Περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου τη συναυλία και το βράδυ της Κυριακής τη θεατρική παράσταση στο χώρο των Αλωνίων, που είχε μετατραπεί σε ένα μαγικό σκηνικό!

Η Μαρία Παπαγεωργίου κέρδισε το κοινό ερμηνεύοντας τραγούδια από τους 4 προσωπικούς της δίσκους, διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, καθώς και μεγάλους Έλληνες συνθέτες όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Κουγιουμτζής. Η νεαρή μουσικός και ερμηνεύτρια, που έχει ως τώρα συνεργαστεί με γνωστά ονόματα του έντεχνου τραγουδιού όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Χρήστος Θηβαίος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέου, μιλώντας στο κοινό ανέφερε την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για το χωριό της Παρασκευής, το οποίο και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Τα χειροκροτήματα και τα “μπράβο” έφτιαξαν μια μαγική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας που ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να σιγοτραγουδά μαζί με τη Μαρία τραγούδια όπως το “Τζιβαέρι”, το “Έχω έναν καφενέ” το “Μη μου θυμώνεις μάτια μου”.

Επιτυχημένη και η επόμενη βραδιά…Το “Άρμα Θέσπιδος” ο νέος θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας , που έχει τα δύο τελευταία χρόνια της λειτουργίας του στο ενεργητικό του περισσότερες από 150 παραστάσεις, έφερε μαζί του στην Παρασκευή τη μαγεία και την αίγλη του θεάτρου. Με αρκετές τεχνικές της Comedia dell’Arte, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ροκοκό οι “θεατρίνοι” κατάφεραν να περάσουν στο κοινό, που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος της παράστασης, τα βαθύτερα νοήματα του έργου του Μαριβώ “Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης . Ιδιαίτερα γοητευμένος από την ομορφιά του χωριού της Παρασκευής δήλωσε ο υπεύθυνος του θεατρικού σχήματος και αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Βάης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων σε απομακρυσμένες περιοχές όπως τα χωριά και οι συνοικίες . Στο τέλος της παράστασης οι θεατές χάρισαν στους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη το πιο θερμό τους χειροκρότημα


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com