Για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) η έναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Χάντμπολ Ανδρών, στο οποίο συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σεριφάτο Αιγίου…

ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Μετά και την πλήρη συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ομίλου Ξυνή (περσινή ομάδα Δικέας), αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες και να  ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία τμήματος χειροσφαίρισης. Ετσι, στην σημερινή (18.00) προγραμματισμένη κλήρωση το όνομα του Ολυμπιακού (το οποίο αναγράφεται ήδη και στην Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος) θα μπει στην κληρωτίδα.
Αναλυτικά οι 12 ομάδες: Ολυμπιακός, Δούκας,. Α.Ε.Κ., Διομήδης Αργους, Π.Α.Ο.Κ., Πανελλήνιος, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Εδεσσας, Σεριφάτο Αιγίου, Φοίβος Συκεών, Καματερό, ΧΑΝΘ.

TO ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Α’ Φάση: Οι 12 ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές.
Β΄ Φάση: Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-2, αγωνίζονται απευθείας στην Γ’ Φάση (ημιτελικά) του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8, καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις στην τελική κατάταξη.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 3 έως και 6, χωρίζονται σε δύο ζευγάρια Α’ (3η-6η) και Β’ (4η-5η) και θα παίξουν στις δύο νίκες, με τους νικητές να προκρίνονται στα ημιτελικά των πλέι οφ.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9 έως και 12 συμμετέχουν στα πλέι άουτ. Χωρίζονται σε δύο ζευγάρια, Γ’ (9η-10η), Δ’ (11η-12η) και παίζουν στις δύο νίκες.
H νικήτρια του ζευγαριού Γ’ (9-10) καταλαμβάνει την 9η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Δ’ (11-12) καταλαμβάνει την 12η θέση και υποβιβάζεται.
Η ηττημένη του ζευγαριού Γ’ και η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Δ’ συνεχίζουν στην Γ’ Φάση.
* Οι αγώνες των ζευγαριών Γ-Δ θα διεξαχθούν εφόσον στο κάθε ζευγάρι οι ομάδες έχουν διαφορά στην βαθμολογία μετά την λήξη της Α’ Φάσης μικρότερη ή ίση των 5 βαθμών.
Γ’ Φάση: Ο 1ος της Α’ φάσης παίζει με τον νικητή ζευγαριού Β΄(4-5) και ο 2ος της Α’ φάσης με τον νικητή ζευγαριού Α’ (3-6) στις δύο νίκες (ημιτελικά πλέι οφ).
Η ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Γ’ (9-10) με την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Δ’ (11-12) της Β’ Φάσης αγωνίζονται στις δύο νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 10η θέση και η ηττημένη την 11η και υποβιβάζεται.
Δ’ Φάση: Οι νικήτριες ομάδες από τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης παίζουν (έδρα- έδρα) στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή στις τρεις νίκες. Οι ηττημένες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν στον μικρό τελικό για την οριστική κατάταξη της 3ης και 4ης θέσης στις δύο νίκες.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Κάθε ομάδα σωματείου της Α1 Ανδρών δικαιούται να εντάξει στη δύναμή της έως 2 αλλοδαπούς αθλητές υπηκόους κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), τους οποίους θα υποχρεούται να εγγράψει στην Ομοσπονδία, υποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά, από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2017 ή από 1 έως 31 Ιανουαρίου 2018. Επίσης κάθε ομάδα σωματείου της Α1 Κατηγορίας Ανδρών μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών αθλητών υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε. (κοινοτικών) κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, υποβάλλοντας στην Ομοσπονδία έγγραφο συνεργασίας σωματείου και αθλητή, που πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους και τις καταβαλλόμενες στον αθλητή οικονομικές ή και άλλες παροχές.
Η ανωτέρω υποχρέωση υποβολής εγγράφου συνεργασίας δεν ισχύει στις περιπτώσεις εγγραφής-μεταγραφής αθλητών υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε. (κοινοτικών), οι οποίοι μένουν νόμιμα στην Ελλάδα (πχ. εργαζόμενοι, φοιτητές, κλπ). Στις περιπτώσεις αυτές το σωματείο θα πρέπει να υποβάλλει στην Ομοσπονδία κατά την διαδικασία της αίτησης εγγραφής και επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τη νόμιμη διαμονή του αθλητή (πχ. Βεβαίωση εκπαιδευτικού ιδρύματος, βεβαίωση ασφάλισης, κλπ).


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com