H mellifera είναι αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται σε τρείς άξονες: περιβάλλον, κοινωνία και τέχνες.Στα πλαίσια του άξονα των τεχνών, σε συνεργασία με την International Union Of Mail Artists, διοργανώνει Διεθνή mail art Έκθεση Εικαστικών με θέμα «LEX-ICON», στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Διγελιωτίκων «Ο Άγιος Ανδρέας» (οδός Διγελιωτίκων, πρώην Δημοτικό Σχολείο) και σε συνεργασία με την Κοινότητα Διγελιωτίκων. Περισσότεροι από 130 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, έχουν συμμετάσχει, με περισσότερα από 200 έργα.
Η mail art είναι ένα κίνημα τέχνης που βασίζεται στην ανταλλαγή μικρού μεγέθους έργων τέχνης μέσω ταχυδρομείου μεταξύ των καλλιτεχνών. Για πρώτη φορά αναπτύχθηκε από το κίνημα Fluxus τη δεκαετία του ’50 και του ’60 και συνέχισε να αναπτύσσεται ως παγκόσμιο κίνημα μέχρι σήμερα.
Στα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στη mail art περιλαμβάνονται οι ταχυδρομικές κάρτες, το χαρτί, κολάζ από ανακυκλωμένες εικόνες και αντικείμενα, σφραγίδες κ.α. Επίσης μπορεί να περιλαμβάνονται η μουσική, η sound art, η ποίηση και οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει σ’ ένα φάκελο και να σταλεί με το ταχυδρομείο. Η mail art, θεωρείται τέχνη από τη στιγμή που αποστέλλεται.
Οι mail artists είναι 4630 εγγεγραμμένα μέλη από όλον τον κόσμο, μέχρι σήμερα.
LEX-ICON
Οι καλλιτέχνες καλούνται να επιλέξουν μια λέξη που τους εκφράζει, να τη μεταφράσουν στα Ελληνικά και να φιλοτεχνήσουν έργο μικρών διαστάσεων.
Τα έργα δεν πωλούνται.Στόχος μας, η πολιτιστική καλλιέργεια του επισκέπτη και η ανταλλαγή πολιτιστικού περιεχομένου από καλλιτέχνες διαφορετικών πολιτισμών.
Προσφέρουμε εθελοντικά, για την πολιτιστική ανάπτυξη του Αιγίου και την ποιότητα ζωής του πολίτη.
Επίσης κοινωνικά, με την αποστολή των έργων με τον παραδοσιακό τρόπο του ταχυδρομείου, βοηθάμε να μη χαθεί η δουλειά του ταχυδρόμου και συναφών επαγγελμάτων.
Τα έργα θα εκτεθούν για το διάστημα 02 έως 13 Αυγούστου 2017
Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης:
Καθημερινές 11:00-14:00 και 20:00-22:00 και Σαββατοκύριακα 11:00-14:00 και 18:00-22:00 Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα πραγματοποιείται mail art Εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους από την εικαστικό κα Χωριανοπούλου Μαρία.
Εγκαίνια Τετάρτη 02 Αυγούστου στις 20:30
Πληροφορίες: Χωριανοπούλου Μαρία 6972176500 και Αγκορτσάς Νίκος 6944708367


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com