Μια πρώτη γεύση από όσα θα διαδραματιστούν το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου με αφορμή τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ βετεράνων Παναιγιαλείου και Μπαρτσελόνα, δόθηκαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε εκ μέρους των διοργανωτών αλλά και συμμετεχόντων συλλόγων και φορέων στην όλη εκδήλωση.

Ο πρόεδρος των βετεράνων της αιγιώτικης ομάδας κ. Χρήστος Ρόρος, αναφέρθηκε αρχικά σε ένα σύντομο ιστορικό της πολύμηνης προσπάθειας, ώστε η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά και να αποτελέσει ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός για την Αιγιάλεια και την ευρύτερη περιοχή Μετά τις καθιερωμένες ευχαριστίες προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση (μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων), έγινε ειδική αναφορά στον φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα, μιας και τα έσοδα θα αποδοθούν για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού». Τα εισιτήρια θα τιμώνται 5 € και η πώλησή τους θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες.

Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, αφού χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι έντονο από πλευράς αθλητικών γεγονότων στην Αιγιάλεια, συνεχάρη τους διοργανωτές και χορηγούς για τη συνεργασία και εξέφρασε την επιθυμία, μετά τον αγώνα των βετεράνων Παναιγιαλείου-Μπαρτσελόνα, να έρθουν σύντομα αντιμέτωπες και οι αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες!

Στη συνέχεια, ο «σύνδεσμος» και ψυχή της επαφής των δύο σωματείων κ. Δημήτρης Πιερρουτσάκος, που εκπροσωπεί και τους βετεράνους της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα, μίλησε στην ευτυχή συγκυρία να βρεθούν στο Αίγιο οι παίκτες της Καταλονικής ομάδας.

Για τον αγώνα συγκέντρωσης των απαραίτητων χορηγιών ώστε να ευοδωθούν τα σχέδια της διοργάνωσης μίλησε ο κ. Αργύρης Κούκας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην καταγραφή της ιστορίας του Παναιγιαλείου μέσα από προσωπικές αφηγήσεις, ένα project που βρίσκεται σε εξέλιξη και που θα αποτελέσει υλικό για τη δημιουργία σειράς dvd τα οποία θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα διατεθούν επίσης για φιλανθρωπικό σκοπό.

Εκ μέρους του «Χαμόγελου του Παιδιού» η κα Δώρα Τριανταφυλλοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους διοργανωτές και ευχήθηκε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία. Ακολούθως, εκ μέρους των πολιτιστικών σωματείων που θα πλαισιώσουν τη γιορτή, ο διευθυντής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου κ. Χρήστος Κιλιάς εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή για τον όμιλο που επελέγη, στην 40η χρονιά λειτουργίας του, να παρουσιάσει χορευτικό πρόγραμμα στο ημίχρονο του αγώνα, ενώ ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ακράτας κ. Χρήστος Ασημακόπουλος, ο οποίος δήλωσε και φαν της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε τη χαρά του για το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον συνάδελφό του μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας κ. Δημήτρη Μίχαλο για την πολύτιμη βοήθεια στην ενορχήστρωση των δύο ύμνων που θα ακουστούν προς τιμήν των ποδοσφαιριστών πριν την έναρξη του αγώνα.

Το λόγο πήρε, τέλος, εκ μέρους του Ερασιτέχνη Παναιγιαλείου ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, που μίλησε με θερμά λόγια για τη διοργάνωση αλλά και για το Youth Cup που διοργανώνεται από τα μέσα Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στην Αιγιάλεια, στο πλαίσιο των 90 ετών από την ίδρυση του Παναιγιαλείου.

Σημειώνεται πως ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τηλεοπτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ, που είναι και χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Παρασκευή 30/06/2017 απόγευμα: Άφιξη βετεράνων Μπαρτσελόνα σε Αεροδρόμιο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” και μεταφορά της στο Αίγιο με το επίσημο πούλμαν της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ. 1927. Υποδοχή από Δήμαρχο Αιγιαλείας. Σημειώνεται πως το επίσημο πούλμαν της ΠΑΕ ΠΓΣ 1927 θα εκτελεί όλες τις μετακινήσεις της ομάδας βετεράνων της Μπαρτσελόνα.

Σάββατο, 1/7/2017, πρωί: Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Μπαρτσελόνα και του Παναιγιαλείου στο κτίριο Παναγιωτόπουλου, όπου και τα παλαιά γραφεία του ΠΓΣ, με θέματα 1. τον αγώνα και 2. την Διοίκηση/Διαχείριση/Λειτουργία της Μπαρτσελόνα τόσο διοικητικά, όσο και ποδοσφαιρικά.

Σάββατο, 1/7/2017, βράδυ: 21.00 Τέλεση αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ τηλεοπτικά. Η ΕΡΤ είναι ο ισχυρός χορηγός επικοινωνίας με δικαίωμα πνευματικών δικαιωμάτων καταγραφής και προβολής απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση, όλων των γεγονότων της εκδήλωσης.

Πριν την τέλεση του αγώνα με απόφαση του Δ.Σ. του συνδέσμου βετεράνων Παναιγιαλείου, θα απονεμηθούν πλακέτες τιμής στους εξής:

  1. Στους δημοσιογράφους, αθλητικούς συντάκτες και σχολιαστές ραδιοφωνίας και τηλεόρασης κ.κ., Γιάννη Διακογιάννη, Βασίλη Γεωργίου, Τάκη Θεοδωρακόπουλο, ως ιδανικά παραδείγματα αθλητικής ενημέρωσης στην χώρα μας.
  2. Στους βετεράνους ποδοσφαιριστές και εξαιρετικούς επιστήμονες κ.κ. Λάκη Νικολάου (ΑΕΚ), Φραγκίσκο Σούρπη (ΠΑΟ), Κούλη Αποστολίδη (ΠΑΟΚ), Αντώνη Γλύκα (ΟΣΦΠ), Αποστόλη Καραφωτιά (Παναιγιάλειος), ως φωτεινά παραδείγματα για την νεολαία στο ότι αθλητισμός και σπουδές μπορούν να πορεύονται μαζί.
  3. Στον βετεράνο παράγοντα του Π.Γ.Σ. κ. Φώτη Αθανασόπουλο για τη πολυετή προσφορά και αφοσίωσή του στον ΠΓΣ.
  4. Στον οπαδό του Συλλόγου κ. Αγγελόπουλο Δημήτρη για την πολυετή σημαντική προσφορά και αφοσίωση του στην ομάδα.
  5. Στην ΕΡΤ ΑΕ για την μακροχρόνια, αποτελεσματική, καταρτισμένη, αληθινή, αμερόληπτη προσφορά της στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  6. Στην BARCELONA F.C. VS ως τον πλέον καταξιωμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο σε παγκόσμιο επίπεδο με μοναδική και παραδειγματική δημοκρατική λειτουργία.
  7. Στην AGRUPAVCIO BARCA JUGADORES (Ένωση παικτών Μπαρτσελόνα) για την προσφορά της μέσω της συμμετοχής σε αγώνες και δρώμενα που προσπαθούν να μειώσουν τα δεινά συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
  8. Στην AEGAN AIR για την σημαντική χορηγία της και τις διευκολύνσεις της που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ομαλή ολοκλήρωση της τέλεσης αυτής της εκδήλωσης.
  9. Στο FLORIDA BLUE BAY HOTEL, στον Ψαθόπυργο, για την χορηγία του στην φιλοξενξάι της Μπάρτσα.
  10. Τέσσερις ακόμη που θα είναι η έκπληξη της βραδιάς στις βραβεύσεις (ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν)

ΔΕΞΙΩΣΗ
Μετά το πέρας του αγώνα θα δοθεί δεξίωση για τα 90 χρόνια του ΠΓΣ με συμμετοχή όλων των φιλοξενούμενων σε κοσμικό ρεστοράν της περιοχής.

Κυριακή 2/7/2017: Η Μπαρτσελόνα και οι τιμώμενοι θα επισκεφθούν τα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων. Θα τύχουν υποδοχής από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων στο Μουσείο Θυσίας, θα επισκεφθούν την Μονή Αγίας Λαύρας, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο Θυσίας, θα επισκεφθούν το Σπήλαιο των Λιμνών και θα γευματίσουν στα Καλάβρυτα. Η επιστροφή τους θα γίνει με το πούλμαν της ΠΑΕ ΠΓΣ 1927.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Ο κ. Πάνος Σιαφλάς
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ: Ο κ. Χρήστος Μαστροκυριάκος
ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΑΓΏΝΑ: Ο κ. Βασίλης Ρίτης

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
 Δήμος Αιγιαλείας
 ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιαλείας
 Δήμος Καλαβρύτων
 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου
 Φιλαρμονική Ακράτας
 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ.
 ΠΑΕ Παναιγιάλειος Γ.Σ. 1927
 Το Χαμόγελο του Παιδιού
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕΣΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com