Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τιμά και φέτος, για πολλοστή συνεχή χρονιά, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και διοργανώνει συναυλία των Χορωδιακών Συνόλων της την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, με κεντρικό τίτλο «Τόσα καλοκαίρια» και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου Αιγιαλείας.
Τη μελωδικότερη ημέρα του χρόνου, η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, η Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου και η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν τη νοσταλγία της καντάδας, την αυθεντικότητα του παραδοσιακού τραγουδιού και τη φρεσκάδα του σύγχρονου έντεχνου ρεπερτορίου, φέρνοντας το καλοκαίρι στις καρδιές μας.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (πιάνο), Χριστιάνα Ζάρου (βιολί), Παύλος Νικητόπουλος (μπουζούκι-κιθάρα), Γιώργος Μπαμπαράκος (τρομπέτα), Υρώ Καραμανόγλου (κανονάκι) και Ελένη Λουκοπούλου (ακκορντεόν).
Είσοδος ελεύθερη.
Ο εορτασμός της Ημέρας της Μουσικής (Fête de la Musique) που αναφέρεται επίσης και ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, αποτελεί μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε το 1982 στο Παρίσι και έκτοτε έχει εδραιωθεί ως θεσμός και εκτός των γαλλικών συνόρων, σε δεκάδες χώρες και ακόμη περισσότερες πόλεις ανά τον κόσμο. Πρόκειται για μια γιορτή η οποία στοχεύει να προάγει την έννοια της μουσικής, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν, αφιλοκερδώς, δημοτικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, σταθμούς κ.α., δίνοντας χιλιάδες συναυλίες δωρεάν για το κοινό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Το πλήρες πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στη διεύθυνση
www.dikepaigialeias.gr/wp/images/2017/summer2017/SUMMER-2017.pdf


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live

http://50.22.217.113:10216/live

radioaigialeia.com