Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για την προώθηση και προβολή των Αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου, θα συμμετάσχουν στο «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2017» στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 11, 12 και 13 Μαρτίου, με το μοναδικό στο πανελλήνιο ολοκληρωμένο θεσμό «Οινοξένεια – Άρωμα και Φιλοξενία Αιγιάλειας».

Το «ΟΙΝΟΡΑΜΑ» είναι η μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικού κρασιού στον κόσμο και από το 1994 που ξεκίνησε, καθιερώθηκε στην αγορά ως το πιο σημαντικό ‘ραντεβού’ του κλάδου και ως η μεγαλύτερη ‘βιτρίνα’ για το Ελληνικό κρασί. Πάνω από 10.000 επισκέπτες προβλέπεται να επισκεφθούν το Ζάππειο Μέγαρο τις 3 ημέρες της έκθεσης, για να γνωρίσουν τα οινοποιεία της χώρας και να γευθούν τα εκλεκτά κρασιά που παράγουν.

Οι Οινικές Αποκαλύψεις, η Πλατεία Γευσιγνωσίας, το Ελλ-Οινικό Εστιατόριο, η εβδομάδα “Athens Wine Week” που θα λειτουργεί στην πόλη της Αθήνας ως προέκταση της έκθεσης, οι διάσημοι οινοποιοί, οινολόγοι, δημοσιογράφοι οίνου και πολλές ξεχωριστές προσωπικότητες από την Κορέα, την Ιαπωνία και τη Μεγάλη Βρετανία, που θα συμμετάσχουν μέσα από το πρόγραμμα «Enterprise Greese», θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίκτυο προβολής του Ελληνικού οίνου σε όλο τον κόσμο.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. συμμετέχει στην έκθεση αυτή με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών και όλων των οινοποιείων της χώρας για το θεσμό «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» και τις πολυδιάστατες δράσεις του, τη διεύρυνση και διασύνδεσή του με νέες αναπτυξιακές δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τέλος την προσέλκυση επισκεπτών κατά τη διάρκεια των «Οινοξενείων 2017», με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αιγιάλεια και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.