Δεκάδες παιδιά εξετάστηκαν για την όρασή τους σε διάφορες περιοχές και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, στο πλαίσιο των δράσεων που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βάσει του ετήσιου σχεδίου πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της Υγείας των πολιτών.
Σήμερα στη Βάρδα Ηλείας, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Οπτομετρίας που σχεδίασε και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας- Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας υπό τον συντονισμό της Δρ. Δήμητρας Μακρυνιώτη και την συμμετοχή φοιτητών του τμήματος.
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, επίσης, σε μαθητές Δημοτικών σχολείων, όπως στο Διακοπτό, στην Ακράτα, στη Δάφνη.
Παρόντες στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας σήμερα, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βοηθός Περιφερειάρχη, Αντώνης Χαροκόπος
«Συνεχίστηκε και φέτος η προσπάθειά μας να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και η συνεργασία είναι το μεγάλο μας όπλο. Η πρόληψη είναι η μεγάλη στήριξη για το μεγάλο αγαθό της υγείας και της πρόνοιας. Ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε, προλαμβάνουμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.