Ένα από τα ιστορικότερα ονόματα του χώρου των βιντεοπαιχνιδιών είναι η Atari, ωστόσο η λάμψη της έχει μειωθεί πολύ εδώ και δεκαετίες, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που είναι πιο γνωστή για τα επιτεύγματά της στην «ανατολή» του χώρου, παρά για τον τρόπο που συμβάδισε με την πρόοδο της τεχνολογίας.

Οπότε, η είδηση πως η εταιρεία ετοιμάζεται να βγάλει νέα παιχνιδιομηχανή προκάλεσε «σεισμό» στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Προ ημερών, η Atari είχε κυκλοφορήσει teaser για ένα νέο προϊόν της, με την ονομασία Ataribox. Σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα που δεν ανήκε στην εταιρεία εμφανιζόταν η εικόνα μιας συσκευής- ωστόσο πολλοί διερωτήθηκαν εάν ήταν αυθεντική ή κάποιου είδους φάρσα, καθώς το όνομα «Atari» παραπέμπει πιο πολύ του 1970 και του 1980 παρά το 2017.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο GamesBeat, ο διευθύνων σύμβουλος της Atari, Φρεντ Τσενέ, επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό: Ότι η θρυλική εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα κονσόλα.

«Επιστρέφουμε στον χώρο του hardware» σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες- αν και διευκρίνισε πως πρόκειται για μια κονσόλα η οποία βασίζεται σε τεχνολογία PC, καθώς και ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω στο design και θα αποκαλύψει περισσότερα αργότερα.

Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα για χρεοκοπία το 2013, ωστόσο σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν ο Τσεσνέ την αγόρασε, υποσχόμενος να της δώσει πίσω την παλιά της αίγλη. Πλέον είναι κερδοφόρα, δραστηριοποιούμενη στον χώρο των παιχνιδιών για φορητές συσκευές, ενώ προβαίνει σε ευρύτερο licensing των brands της- όπως πχ δίνοντας άδεια χρήσης του ονόματός της στο πλαίσιο της επερχόμενης κινηματογραφική ταινίας επιστημονικής φαντασίας Blade Runner 2049.

Ακόμη, δραστηριοποιείται στον τομέα του «Internet of Things»- των «έξυπνων» οικιακών συσκευών για σύγχρονα, διασυνδεδεμένα σπίτια: Το 2016 είχε ανακοινώσει συνεργασία με τη SIGFOX για την ανάπτυξη μιας σειράς νέων, διασυνδεδεμένων «έξυπνων» συσκευών, βασισμένων στο ιστορικό brand της Atari.

Όσον αφορά στη στρατηγική πίσω από τη νέα κονσόλα, ενδεχομένως η εταιρεία να «ποντάρει» στην απήχηση που έχουν σε μεγάλη μερίδα του κοινού της εποχής μας τα retro παιχνίδια, αλλά και την επιτυχία που σημείωσε το NES Classic Edition – μια νέα, ανανεωμένη έκδοση της θρυλικής κονσόλας NES της Nintendo, που επιτρέπει στους κατόχους της να παίξουν παλιά παιχνίδια σε τηλεοράσεις HD.

naftemporiki.gr