Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας, αγκαλιάζοντας από την πρώτη κιόλας μέρα το «Achaia Fest 2017 – Οι Θησαυροί της Αχαΐας», το 1ο Μεγάλο Αχαϊκό Φεστιβάλ Προϊόντων, Επιχειρήσεων, Τουρισμού και Πολιτισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητηρίου Αχαΐας και την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη πολλών χορηγών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Δυναμική και η παρουσία του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ανάμεσα στους εκθέτες, που μέχρι την Κυριακή 18 Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώνεται η έκθεση, θα παρουσιάζει δράσεις πολιτισμού αλλά και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μέσω των θεσμών που προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Οι επισκέπτες ενημερώνονται και παράλληλα λαμβάνουν υλικό, κυρίως για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017 που κατά γενική ομολογία είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Στο περίπτερο επίσης υπάρχει υλικό για τους θεσμούς «Οινοξένεια 2017» και «Εν Συρμώ 2017» που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού εντός και εκτός των συνόρων της Αιγιάλειας ως ενδεικτικές της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, καθιστώντας την πλέον σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν εκ μέρους των διοργανωτών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, o Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας καθώς και: ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, οι δήμαρχοι: Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κουτρουμάνης, από το Επιμελητήριο Αχαΐας ο Αντιπρόεδρος Άρης Τηλιγάδας κ.α. Όλοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Αιγιαλείας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την φιλοξενία και στο ιδιαίτερο αποτύπωμα της περιοχής στον πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας. Σημειώνεται πως στο Achaia Fest βρέθηκε και ο Γιώργος Πίττας πραγματοποιώντας γυρίσματα για το Greek Gastronomy Guide και παίρνοντας συνεντεύξεις και από το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, όπως και από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά.

Γαστρονομία, street food, δοκιμή και αγορά Αχαϊκών Προϊόντων, πικ νικ, θερινό σινεμά, αστροβραδιά με τηλεσκόπια, μουσική, εκδηλώσεις για παιδιά, χορευτικά και sports, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που βρίσκεται στη σελίδα www.achaiataste.gr


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ  ΑΞΕXΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://91.121.113.129:8028/live
radioaigialeia.com