Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 το Ε.Κ.Α.ΜΕ. ήταν καλεσμένο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας από το Δ/ντή του σχολείου κο. Αργύρη Νικολόπουλο με σκοπό να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση αφιερωμένη στην κυκλοφοριακή αγωγή από τους μαθητές της Β’ και Δ’ τάξης του σχολείου. Αρχικά έγινε μια αναφορά στον ορισμό της κυκλοφοριακής αγωγής μέσω βιντεοπροβολέα, έπειτα οι μαθητές της Β’ και Δ΄ τάξης παρουσίασαν κουκλοθέατρο βασισμένο στην κυκλοφοριακή αγωγή όπου όλους τους ήρωες και τα σήματα τα είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι με τη βοήθεια των δασκάλων τους.
Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Γερόλυμος ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στην Ακράτα αναφέρθηκε με οτικοακουστικό τρόπο στην χρησιμότητα της κυκλοφοριακής αγωγής. Παρών επίσης ήταν και ο Απόστρατος Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Πανταζόπουλος ο οποίος πλέον ασχολείται με την εκμάθηση της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.
Στο τέλος οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας διέθεσαν όλα τα καπάκια που είχαν συλλέξει όλο το χρόνο και φωτογραφήθηκαν μαζί μας.
Οι εκπαιδευόμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ενθουσιάστηκαν από την γιορτή που παρακολούθησαν και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.ΑΜΕ. ευχαριστεί δημοσίως αρχικά το Δ/ντή του σχολείου για την όμορφη πρωτοβουλία του να καλέσει το χώρο μας στην εκδήλωση αυτή, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, τους μαθητές και τους γονείς που ήταν εκεί και υποδέχθηκαν τόσο θερμά τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου μας και τέλος το τουριστικό γραφείο του κ. Γκλαβά για την αφιλοκερδή μετακίνηση και του εύχεται από καρδιάς υγεία και καλές δουλειές.