Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε την Τρίτη 16 Μαίου ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κος Christophe Chantepy. Ο πρέσβης ο οποίος συνοδευόταν από τον Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας κο Olivier Dovergne την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτο κα Γεωργία Πετροπούλου και την Πρόξενο της Γαλλίας στην Πάτρα κα Χριστίνα Δευτεραίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον Γεν. Γραμματέα κο Θεόδωρο Τσούμπελη και στελέχη του Επιμελητηρίου.
Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Αχαΐας και αναλύθηκαν οι δυνατότητες της. Αναγνωρίστηκε ότι η Αχαΐα είναι μία περιοχή η οποία έχει πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά δίνουν δυνατότητες για εξέλιξη και ανάπτυξη.
Ο πρέσβης ενδιαφέρθηκε για τις δράσεις του επιμελητηρίου όπως το πρόγραμμα culture and shopping και ιδιαίτερα για την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ για την οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα και ιδέες αξιοποίησης.
Ο Πρέσβης και ο επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας ενημέρωσαν ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 100 γαλλικές εταιρείες οι οποίες παρέμειναν στην Ελλάδα και συνέχισαν να δραστηριοποιούνται και με την ελληνική οικονομική κρίση και υπάρχει ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Πλάτων Μαρλαφέκας δήλωσε στον πρέσβη την πρόθεση του επιμελητηρίου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να προσελκύσουμε γαλλικές επενδύσεις στην περιοχή και δήλωσε την επιθυμία συμμετοχής σε κάθε είδους επωφελούς συνεργασίας .