Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφθηκε στις 18 Μαΐου αποστολή από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα η οποία αποτελείτο από την κα Μαρία Φραγκάκη, Δεύτερη Γραμματέα της πρεσβείας, πολιτικό τμήμα και τον κο. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, στο οικονομικό τμήμα. Οι ανωτέρω συναντήθηκαν με τον Γεν. Γραμματέα του επιμελητηρίου Αχαΐας κο Θεόδωρο Τσούμπελη, τον σύμβουλο του προέδρου κο. Αθανάσιο Κούστα και την υπεύθυνη εξαγωγών και διεθνών σχέσεων κα Νόρα Νικολοπούλου.

Η θεματολογία της συνάντησης περιείχε το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον της περιοχής, ενημερώθηκαν για τον πρωτογενή τομέα αλλά και για τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και τυχόν προβλήματα που υπάρχουν, τις υποδομές οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα επιτρέψουν στην Αχαΐα ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Επίσης συζητήθηκαν η δράση «culture and shopping» η οποία στοχεύει στην αύξηση του τουρισμού στην πόλη των Πατρών, στις δυνατότητες του λιμένος Πατρών καθώς και η προοπτικές μίας άρτιας οργανωμένης μαρίνας για μεγάλα σκάφη καθώς και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην περιοχή μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ήδη γνωστή για τους επισκέπτες από την Αμερικανική πρεσβεία έκθεση PATRAS IQ, την οποία δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν, οι συνέργειες που μπορούν να προαχθούν και δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στον κλάδο της γνώσης και της καινοτομίας με νέα κέντρα ερευνών στην Αχαΐα.