Η Κυριακή 7 Μαΐου αποτελεί μια από τις ήδη θεσμοθετημένες Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Ωστόσο, η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ κάλεσε τους Εμπορικούς Συλλόγους – Μέλη της στην Πελοπόννησο και τη Νοτιοδυτική Ελλάδα σε κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που φέρεται να αποτελεί ένα εκ των συμφωνηθέντων σημείων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.
Με βάση την ποιοτική έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ στο εκτενές δίκτυο των Συλλόγων – Μελών της προκειμένου να καταγράψει τη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή στις κατά τόπους εμπορικές αγορές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σε ποσοστό πάνω από 85% τα καταστήματα σε όλη τη χώρα παρέμειναν κλειστά. Με τον τρόπο αυτό οι έμποροι έδειξαν την αντίθεσή τους με την απόφαση αυτή.
Στη Δυτική Ελλάδα, σε Πάτρα και Αγρίνιο τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά. Στην Πελοπόννησο, σε Σπάρτη, Κυπαρισσία, Κιάτο, Άργος, Αμαλιάδα και Μεγαλόπολη η αγορά παρέμεινε κλειστή. Σε Καλαμάτα και Ναύπλιο τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και άνοιξαν μόνο οι αλυσίδες, ενώ στην Κόρινθο άνοιξαν μόνο κάποια μεμονωμένα καταστήματα.
Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά της και για τη δυναμική και πολύτιμη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Αγωνιζόμαστε για τη βιωσιμότητα και ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχείρησης και ενστερνιζόμαστε πλήρως και αδιαπραγμάτευτα τις διατάξεις του Συντάγματος για τη διασφάλιση της επί ίσοις όροις ελεύθερης αναπτύξεως της προσωπικότητας εκάστου.
Καλούμε όλους τους βουλευτές να σεβαστούν και να συμμεριστούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για διατήρηση της κυριακάτικης αργίας, καταψηφίζοντας την απελευθέρωση των Κυριακών.