Τα πανάκριβα διόδια της Ολυμπίας Οδού ήταν γνωστά εδώ και χρόνια, όταν ο οικολογικός χώρος συνεχώς έλεγε (και μόνος του τα άκουγε):

  1. Η Ολυμπία Οδός είναι ΙΔΩΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ. Γίνεται για κέρδος.
  2. Το καρτέλ των αυτοκινητοδρόμων συστηματικά εξαφανίζει τις εναλλακτικές επιλογές μετακίνησης ωστε να λειτουργήσει σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού. (Η απαράδεκτη παρέμβαση Σουφλιά το 2007, πήγε πίσω κατά σχεδόν δέκα χρόνια τα έργα του σιδηροδρόμου και μένει ακόμα ημιτελής.)
  3. Αυτά, σε συνδυασμό με την παντοκρατορία και λαγνεία του Ι.Χ., που έχει δέσει χειροπόδαρα τον νεοέλληνα, θα οδηγήσουν στη (σημερινή) κατάσταση, στην οποία η Ολυμία Οδός λέει κυνικά: «έτσι συμφωνήσατε, αν θέλετε, κάντε αλλιώς».
    Και δεν είναι τα μόνα προβλήματα με την «αμαρτωλή» Ολυμπία Οδό: με τον πάγιο εκβιασμό, στον οποίο όλοι ενέδιδαν αμαχητί: «θέλετε το δρόμο, ή όχι;», δέσμευσε πολύτιμο δημόσιο χρήμα, πήρε τα αδρανή από τα ποτάμια, καταδικάζοντας τις ακτές μας σε διάβρωση και έχει αφήσει μεγάλες εκκρεμότητες στο περιφερειακό δίκτυο.

Σε όσους προσποιούνται ότι τώρα κατάλαβαν τι συμβαίνει, ενώ οι σκανδαλώδεις συμβάσεις είναι γνωστές εδώ και χρόνια, σε όσους διαμαρτύρονται για το κόστος των διοδίων χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει ουτε μια φορα το λεωφορείο για Αθήνα, στη δημοτική αρχή που γνωρίζει μόνο «θεσμικές παρεμβάσεις και πίεση», χωρίς ούτε λέξη για σχεδιασμό και εναλλακτικές λύσεις, επαναλαμβάνουμε: αναζητήστε εναλλακτικές γραμμές συγκοινωνίας, αξιοποίηση του προαστιακού με πυκνά δρομολόγια, κοινωνικά δίκαιη τιμολογιακή πολιτική των μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αποκεντρωμένες αστικές συγκοινωνίες.

Χωρίς, έστω και τώρα, κουβέντα για κάτι διαφορετικό, η Ολυμπία Οδός θα κάνει ό,τι θέλει και καλά θα (μας) κάνει.