Φαίνεται ότι η Google γνωρίζει αν παρακολουθείτε πολύ πορνό χρησιμοποιώντας για την περιήγησή σας Chrome Incognito. Όπως μπορεί να έχετε ακούσει, το να σερφάρετε χρησιμοποιώντας ανώνυμη περιήγηση ή τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης στα Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ή Internet Explorer, Apple Safari και άλλους browsers για να δείτε πορνό, δεν είναι και… τόσο ιδιωτική υπόθεση. Και η Google το επιβεβαίωσε!

Είναι κοινό μυστικό ότι 9,5 στους 10 χρήστες, χρησιμοποιούν ανώνυμη περιήγηση ή τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης για να παρακολουθούν πορνό. Μερικοί το κάνουν από συνήθεια, ενώ άλλοι το κάνουν επειδή το πρόγραμμα περιήγησης δεν αποθηκεύει το ιστορικό των νυκτερινών περιπετειών τους. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία όσων χρησιμοποιούν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης ή το ιδιωτικό παράθυρο περιήγησης για να παρακολουθήσουν πορνό, το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι οι αναζητήσεις τους θα είναι ασφαλείς από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Είναι αλήθεια ότι η ανώνυμη περιήγηση του Google Chrome, σας επιτρέπει να περιηγείστε στις ιστοσελίδες που επιθυμείτε και το laptop ή το τηλέφωνο σας δεν αποθηκεύει κανένα στοιχείο. Όπως είναι επίσης γεγονός ότι η Google γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε την ανώνυμη περιήγηση του Chrome για να σερφάρετε σε σελίδες πορνό. Όταν ανοίξετε 100 παράθυρα ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome, εμφανίζεται ένα χαμογελαστό ή πονηρό προσωπάκι. Αντί για την συνηθισμένη καρτέλα στην επάνω δεξιά γωνία, οι χρήστες θα βλέπουν το πονηρό πρόσωπο.

Το να χρησιμοποιείτε το Incognito Mode ή οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης για να παρακολουθήσετε βίντεο ενηλίκων, δεν είναι ασφαλές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, είναι παράλογο να πιστεύετε ότι η χρήση ανώνυμης περιήγησης για να σερφάρετε σε πορνό ιστοσελίδες είναι ασφαλής ή ιδιωτική. Αν θέλετε πραγματικά να μην γνωρίζει κανείς τα στοιχεία σας, χρησιμοποιήστε VPN, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχετε την εντύπωση ότι η Incognito περιήγησή σας είναι ιδιωτική.

Πηγή: secnews.gr