φώτο αρχείου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι από την ιατροδικαστή, η νεκροψία στον σκελετό που εντοπίστηκε χθες πεταμένος ο μισός μέσα και ο μισός έξω από έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πολυκράτους και Τριδήμα, στον Κολωνό.

Η σορός παρότι είχε ελάχιστους εναπομείναντες ιστούς, εικάζεται ότι αποσυντέθηκε εκτεθειμένη στο περιβάλλον, ίσως και σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός έτους.

Από όσα οστά είχε στη διάθεσή της η ιατροδικαστής, εικάζει ότι πρόκειται για άντρα, ενώ ανακάλυψε μία κάκωση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει εγκληματική ενέργεια, ωστόσο καθώς σε αυτή την χρονική στιγμή δεν μπορεί να αποδειχθεί αν η κάκωση αυτή ήταν προθανάτια ή μεταθανάτια, θα αναμένει και την ανθρωπολογική εξέταση από την οποία ενδεχομένως να εξαχθούν περισσότερα και πιο ακριβή συμπεράσματα, σε λιγότερο από 10 ημέρες.

Κάποια άλλη διαπίστωση από την σορό στην κατάσταση που βρίσκεται είναι αδύνατο να εξαχθεί.

Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που ερευνούν την υπόθεση, είναι πεπεισμένοι από χθες ότι έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια και λόγω της πρακτικής και του τρόπου της απόρριψης και κάποιων άλλων δεδομένων, όπως το χαλί που τυλίχθηκε το θύμα μαζί με τις σακούλες κλπ. εικάζουν ότι ενδεχομένως πρόκειται για άτομο ασιατικής φυλής, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να αποδειχθεί στην παρούσα χρονική στιγμή και χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και θα εξεταστεί κάθε λεπτομέρεια, όπως η επιλογή για απόρριψη στο συγκεκριμένο σημείο, που μπορεί να βρίσκεται πίσω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο στο ακριβές σημείο που ήταν ο κάδος, υπάρχουν μόνο συνεργεία αυτοκινήτων και η επιλογή αυτού του σημείου και ειδικά την νύχτα έγινε για να αποφύγουν τυχόν βλέμματα περαστικών.

Ενδεχομένως λοιπόν το άτομο ή τα άτομα που το έπραξαν αυτό γνωρίζουν καλά την περιοχή και δεν αποκλείεται η παραμονή της σορού σε κάποιο χώρο μέχρι την τελική της αποσύνθεση να έγινε σε κοντινό σημείο αλλά όχι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο, καθώς θα προδίδονταν από την δυσοσμία της αποσύνθεσης.

news247.gr