Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.Ο ηθοποιός νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’ και η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί από τους γιατρούς ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός παρέμενε σε νοσηλεία σχεδόν επί ένα μήνα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα Ψάλτη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951 όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το ‘Ήτανε μια φορά’ του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

life.gr