Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα έστειλε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε ΚΑΙ Ν.Ι.Ν

Αναλυτικά η επιστολή

Προς: Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα
Βουλευτές Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων

Κοιν: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ)
Φορείς- Μέλη Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.
MME

Θέμα: «Προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών
τους»

Κύριε Πρωθυπουργέ
Κύριοι Βουλευτές,

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και αριθμεί σε εικοσιένα ενεργά μέλη. Αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.
Η εντεινόμενη οικονομική κρίση, τα μνημονιακά μέτρα και η κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας έχουν πλήξει με τον πιο δυσβάστακτο και σκληρό τρόπο τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, από τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.
Με το επικείμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, στο χώρο της αναπηρία επικρατεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς οποιοδήποτε μέτρο εις βάρος τους θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα. Η κοινωνική ανισότητα και ο αποκλεισμός θα ενταθεί με ότι συνέπειες θα επιφέρουν στην υγεία και την διαβίωσή τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι Βουλευτές,

Η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποστήριξης, με μέτρα που θα προωθήσουν την κοινωνική ένταξη και συμμετοχή και θα διασφαλίσουν τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν.
Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) με ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έχει καταθέσει αναλυτικό πλαίσιο μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Πλαίσιο το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη με την απαραίτητη σοβαρότητα και δέσμευση απέναντι στο 10% και πλέον της κοινωνίας.
Παρακαλούμε για ενέργειές σας και παρέμβαση.