16.8 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστηρότεροι γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας, για όσους ταξιδεύουν σε...

Αυστηρότεροι γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας, για όσους ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν.

Αυστηρότεροι γίνονται από σήμερα Παρασκευή 7/2/2017 οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας, για όσους ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν.

Σε ανακοίνωση της «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προειδοποιεί για την έγκαιρη προσέλευση στην Έξοδο Αναχώρησης της πτήσης, καθώς ο έλεγχος μπορεί να υπερβαίνει σε διάρκεια τα 30 λεπτά, ενώ η συστήνεται η χρήση διαβατηρίου αντί ταυτότητας.

Τα μέτρα ισχύουν για όλα τα αεροδρόμια των Ευρωπαικών χωρών στο πλαίσιο της εφαρμογή του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 458/2017 σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Οι παραπάνω έλεγχοι επιβάλλονται ενισχυτικά των όσων διενεργούνται μέχρι σήμερα, στα σημεία συνοριακών ελέγχων των Ευρωπαϊκών χωρών και περιλαμβάνουν το σύνολο των επιβατών που εισέρχονται ή εξέρχονται από/προς χώρες εκτός της συνθήκης Σένγκεν.

Σε ανακοίνωση της «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναφέρεται πως «λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής και με γνώμονα την έγκαιρη προσέλευση στην Έξοδο Αναχώρησης της πτήσης, όπως ανακοινώνουμε ήδη μέσω ηχητικών και οπτικών ανακοινώσεων στον αεροσταθμό, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας και των social media του ΔΑΑ, οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν παρακαλούνται να μεταβαίνουν στο Διαβατηριακό Έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, υπολογίζοντας ότι για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών κατά τις ώρες αιχμής ο αναγκαίος χρόνος μπορεί να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά. Επιπρόσθετα συνιστάται η χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας για επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular