Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες για τους κινδύνους των πλαστικών συσκευασιών που συσσωρεύονται σε σκουπιδότοπους και ωκεανούς, επομένως, το επίτευγμα της Skipping Rock Labs παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από αυτήν την άποψη.

Ο λόγος γίνεται για το Ooho!, μια απολύτως βιοδιασπώμενη και βρώσιμη συσκευασία από εκχύλισμα φυκιών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική και πολύ πιο προσιτή επιλογή αντί του πλαστικού για μπουκάλια, κύπελλα, ποτήρια μέχρι και για καλλυντικά.

Οι εφευρέτες του Ooho! πειραματίστηκαν με διάφορες μεθόδους σφαιροποίησης παίζοντας με πληθώρα υλικών και αναλογιών μέχρι να καταλήξουν στη “μαγική συνταγή” από μίγμα αλγινικού νατρίου, που λαμβάνεται από καφέ φύκια και χλωριούχο ασβέστιο.

aigialeiapressΓεγονόταΟι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες για τους κινδύνους των πλαστικών συσκευασιών που συσσωρεύονται σε σκουπιδότοπους και ωκεανούς, επομένως, το επίτευγμα της Skipping Rock Labs παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από αυτήν την άποψη. Ο λόγος γίνεται για το Ooho!, μια απολύτως βιοδιασπώμενη και βρώσιμη συσκευασία από εκχύλισμα φυκιών, η...Εδώ ...η είδηση είναι στην πραγματική διάσταση Το aigialeiapress.com ξεκίνησε το 2012 για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας της Αιγιάλειας