Με επιστολή στην κ. Θεανώ Φωτίου Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά την καταγραφή και αξιοποίηση αχρησιμοποίητων χώρων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, Πάτρας λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις-αιτήματα ενδιαφερομένων Φορέων προκειμένου να αξιοποιηθούν τόσο για τα άτομα με πρόβλημα ακοής όσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία που στερούνται χώρων.
Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Πάτρας και η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και του Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας (Ε.Ψ.Υ.Ε.Π.Ε.Α) έχουν ζητήσει με επιστολές τους την παραχώρηση των αχρησιμοποίητων χώρων στους Συλλόγους τους με σκοπό την αξιοποίηση από αυτούς.
Επιπλέον στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας, το οποίο συστεγάζεται στους χώρους του Ιδρύματος, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας της σχολικής μονάδας λόγω της αύξησης του αριθμού των εγγεγραμμένων μαθητών. Υπάρχει ανάγκη χρήσης και άλλων χώρων από το χώρους του ιδρύματος.
Αξίζει να αναφερθεί πως το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών –Παράρτημα Πάτρας, έχει κατασκευαστεί πριν από περίπου είκοσι χρόνια, διαθέτει τεράστιους αχρησιμοποίητους χώρους, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί μετά την αποχώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης :Αναπήρων.
Εξαιτίας της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα, η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κενών και αχρησιμοποίητων χώρων είναι πλέον επιβαλλόμενη επιλογή /πολιτική προκειμένου όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά και να διευρυνθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα άτομα με αναπηρία της χώρας και ως εκ τούτου να ωφεληθούν οι πολίτες με αναπηρία και οι οικογένειες τους που διαβιούν τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ Ανδρέα Λϊβανο στο κινητό τηλέφωνο : 6945595331