Το ποσό των 161 εκ ευρώ θα διαθέσει η πολιτεία για την Κοινωνική Οικονομία. Τα 79 εκ προκύπτουν από τα ΠΕΠ των περιφερειών και τα υπόλοιπα από τα τομεακά των υπουργείων, όπως το ΥΠΑΑΤ από τα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν τα στελέχη του υπουργείο Εργασίας, Ιωάννης Μπάρκας και Έλενα Καλημέρη στην εκδήλωση του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή το περασμένο Σάββατο 4 Μαρτίου.

Τα στελέχη του υπουργείου πρόσθεσαν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για αυτόνομη ανάπτυξη του οικοσυστήματος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Επί πλέον ανέφεραν και τις υποστηρικτικές δομές που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ θα δώσει βάρος το επόμενο χρονικό διάστημα στην εξωστρέφεια και την ενημέρωση. Για το λόγο αυτό θα συμμετέχει στα τέλη του μήνα φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Επίσης προγραμματίζεται και το πρώτο φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας στα τέλη του Ιούλη, στο Δασικό χωριό Παγγαίου, που είναι βάση ομώνυμης ΚΟΙΣΕΠ που ανέλαβε να αναζωογονήσει δημοτική περιουσία.

Άνοιγμα προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ του Έβρου και της Δράμας, δήλωσε πως επιθυμεί η πρόεδρος του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, Λουΐζα Σαλτσίδου, ανακοινώνοντας πως από 10 μέλη, σε λίγο καιρό θα γίνουν 12.

Τα εργαστήρια για το πώς ιδρύω μια ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά και η Παρασκευή ψωμιού από αλεύρι δίκοκκου σιταριού, πλαισίωσαν την εκδήλωση, όπως και η συναυλία των Μπλάϊντ Μπούλετς.

Το εξαιρετικά θετικό ήταν η παρουσία κι άλλων ενδιαφερομένων από νομούς όπως οι Σέρρες και οι πολλές ερωτήσεις για τη νέα νομοθεσία για την Κοινωνική Οικονομία, από πολλούς ενδιαφερόμενους.