Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιονίου Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Αιγίου για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι γυναίκες που παραβρέθηκαν τίμησαν την ημέρα ως σύμβολο αγώνα για τα δικαιώματα τους στην εργασία και στην προστασία της μητρότητας, αποκρούοντας λογικές που αυτή την ημέρα οι γυναίκες πάνε για διασκέδαση σε νυκτερινά κέντρα αφήνοντας πίσω τα προβλήματα που τις απασχολούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από το μέλος του Προεδρείου της Ομάδας Ρούλα Γουρουντή με θέμα «Εργασία-Μητρότητα-Ελεύθερος Χρόνος». «Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. Αυτή η πρόοδος δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά μας, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας μας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. Όμως τι μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά;
Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα, κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων» είπε στην ομιλία της και κάλεσε τις γυναίκες να οργανωθούν στην ΟΓΕ, στο σωματεία, στον Αγροτικό Σύλλογο. Καμία μόνη της, οργανωμένες παλεύουμε για τα δικαιώματα μας», τόνισε.
Ακολούθησε χαιρετισμός από το μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» Αλέκα Ζαμπάτη που διάβασε και το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου αφιερωμένο στην Αγρότισσα. Στη συνέχεια η Σοφία Γαργαράκη, μαθήτρια του 2ου Λυκείου, απάγγειλε το ποίημα του Μπρεχτ «Στις Γυναίκες», ενώ τέλος προβλήθηκε η ταινία «2 μέρες και 1 νύχτα» των αδελφών Νταρντέν.