Ομιλία Προέδρου Παπαδόπουλου Λάμπη στο Δημοτ. Συμβούλιο 29/3/2017 για τα ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΑ/ΣΕΙΣΜΟΔΑΝΕΙΑ.
Κε Πρόεδρε του Δημ.Συμβουλίου
Κε Δήμαρχε
Τα δάνεια δόθηκαν σε υγιείς επιχειρήσεις.
Δεν είχαν σκοπό να μπουν στα κόκκινα όλοι οι δανειολήπτες.
Η κρίση και τα μνημόνια έφεραν σ΄ αυτή τη κατάσταση πολλούς συναδέλφους εμπόρους.
Οι Έλληνες έμποροι-μικροεπιχειρηματίες-επιχειρήσεις αδιαμαρτύρητα αποδεχτήκαμε όλες τις συνέπειες της λαίλαπας της κρίσης και δεχτήκαμε-αναγκαστήκαμε να πτωχύνουμε οι ίδιοι και να πτωχεύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να μην πτωχεύσει το κράτος.
π.χ Μερίδες Αχαϊκής χάθηκαν ,μετοχές της probank χάθηκαν, δυο τρανταχτές περιπτώσεις που κατέστρεψαν περιούσιες πολλών έμπορων στην περιοχή μας.
Συμφωνώ να πιέσουμε . Πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα χέρι, μια βοήθεια να πιέσουμε την πολιτεία να κάνει κάτι το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ.
Δεν είμαστε ΦΟΡΟΔΟΤΕΣ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ 365 ΗΜΕΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Ότι έχει σχέση με προστασία συμφερόντων των έμπορων & μείωση βαρών τους είμαστε θετικοί να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να ισχύσει ένας τύπος του νόμου Κατσέλη να διαγράφουν τόκοι-πανωτόκια αλλά και μέρος κεφαλαίου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κ πάλι η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο. Αυτός ο έμπορος που παλεύει να επιβιώσει και είναι ΒΙΩΣΙΜΟΣ να βρεθεί μια λύση να πληρώνει όσα μπορεί κ όχι να του δώσουμε μια κλωτσιά ακόμα και να τον αφανίσουμε.