Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου συνεχίζει δυναμικά τη προσκοπική χρονιά με διαδραστικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα οι Ενήλικοι Εθελοντές της 2ης Αγέλης Λυκοπούλων Αιγίου (αφορά παιδιά ηλικίας 7-10ετών) διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή με σκοπό την γνωριμία με την πόλη του Αιγίου και όχι μόνο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδι πόλης σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά έμαθαν ιστορικά στοιχεία του Δήμου Αιγιαλείας, κανόνες ασφαλούς μετακίνησης μέσα στην πόλη, καθώς και χρήσιμες οδηγίες για την εύρεση πληροφοριών όπως για παράδειγμα η εύρεση λίστας φαρμακείων σε περίπτωση ανάγκης.
Έπειτα τα παιδιά επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μέσα από ένα παιχνίδι γρίφων και παρατηρητικότητας, φωτογράφησαν στην μνήμη τους πολλά από αυτά που έμαθαν εκεί, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να δουν όλα όσα μαθαίνουν στο σχολείο να ξετυλίγονται μπροστά τους.
Αφού επέστρεψαν στην εστία του 2ου Συστήματος Προσκόπων έφαγαν και συνέχισαν με δημιουργική απασχόληση που περιελάμβανε όμορφες κατασκευές.
Το απόγευμα επισκέφτηκαν τον Αθλητικό Σύλλογο Shotokan Κarate Αιγιαλείας. Εκεί ο κ. Κοττάς Πάνος δάσκαλος Καράτε και οι συνεργάτες του, αφού έκαναν μια σύντομη Ιστορική Αναδρομή για το άθλημα του Καράτε στα λυκόπουλα, ξεκίνησαν ζέσταμα και έμαθαν κινήσεις και τεχνικές του αθλήματος. Αναχωρώντας ευχαρίστησαν τον κ. Κοττά για την καλή του διάθεση και έδωσαν ραντεβού σε μια επόμενη συνάντησή τους.
Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μαγειρική.Τα παιδιά κάτω από την καθοδήγηση των Ενήλικων Εθελοντών αφού έμαθαν τους κανόνες υγιεινής, έφτιαξαν Burgers και σαλάτες για το βραδινό τους δείπνο. Το βράδυ περιελάμβανε προβολή ταινίας.
Την επόμενη ημέρα η Αγέλη Λυκοπούλων κατευθύνθηκε με σεβασμό στην Πολιούχο Παναγία Τρυπητή. Εκεί τα παιδιά προσκύνησαν με σεβασμό, όπως ο χώρος ορίζει και έμαθαν πληροφορίες για την εύρεση της εικόνας καθώς και για τα θαύματα της Παναγίας.
Η δράση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών από την πλούσια και γεμάτη γνώσεις εμπειρία του διημέρου ανανεώνωντας το ραντεβού με νέες δράσεις.