Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ε.έ πραγματοποιήθηκε άλλη μία εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς, Θεολόγος-Φιλόλογος με θέμα: « Ο Άγιος Σπυρίδων, πιστός συνοδοιπόρος μας προς τη Βηθλεέμ».
Ο ομιλητής, συνοψίζοντας, ανέφερε ότι διατελούμε ως ορθόδοξοι Έλληνες εν μέσω ποικιλότροπης κρίσης. Ποικιλόμορφοι εισβολείς εισήλθαν από την κερκόπορτα της υπεροψίας μας και στη θέση της Εκκλησίας τοποθέτησαν μουσουλμανικά τεμένη και μασωνικές στοές· αντικατέστησαν το πανάρχαιο μυστήριο του γάμου με το σύμφωνο συμβίωσης, τα παιδιά με τα σκυλιά, τα γεμάτα ελπίδα κοιμητήρια με τα ξενόφερτα αποτεφρωτήρια…
Στον κυκεώνα αυτό η Εκκλησία μας προβάλλει και φέτος το ευτελές Σπήλαιο της Βηθλεέμ προτρέποντάς μας «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ….»
Ακολουθώντας λοιπόν τα χνάρια των Μάγων και των ποιμένων, έχουμε ασφαλείς οδηγούς-αστέρια πολύφωτα- τους Αγίους μας και μάλιστα τον εορταζόμενο Άγιο Σπυρίδωνα, επίσκοπο Τριμυθούντος της Κύπρου.
Η όλη βιοτή του υπήρξε ένας φωτεινός οδηγός προς το νεογεννηθέντα Χριστό. Απλοϊκός βοσκός αναδείχθηκε αληθινός Άνθρωπος, καλλιεργημένος, ενάρετος, άκακος, φιλάγαθος, διδακτικός και θαρραλέος αγωνιστής στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, που συμμετείχε ως Επίσκοπος Τριμυθούντος.
Έτσι στη ζωή της Εκκλησίας με το άφθαρτο λείψανό του, που φυλάσσεται στην Κέρκυρα, φωτίζει και καθοδηγεί τους πιστούς του 21ου αιώνα για τη συνάντηση στη Βηθλεέμ του νεογεννηθέντος Χριστού.
Η αγάπη του Αγίου Σπυρίδωνος προς όλους μας αστείρευτη, παντοτινή, έχει τη δύναμη να ξεπαγώσει τις καρδιές μας, ώστε με ολόθερμη πίστη να συναντήσουμε και να προσκυνήσουμε και φέτος τον σαρκωθέντα Θεό και Σωτήρα μας.