Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν και φέτος τα θύματα της θλιβερής επετείου του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Ως γνωστόν στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 τα γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν εν ψυχρώ 800 άνδρες από 14 ετών και άνω.Προς τιμήν και αιωνία μνήμη των μαρτυρικών θυμάτων τελέσθηκε το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων ο Όρθρος η Θεία Λειτουργία και ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος προεξήρχε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριος Βίτσας, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρέσβης της Γερμανίας κ. Πέτερ Σόοφ, καθώς και η Πρέσβης του Ισραήλ, διπλωματικές αντιπροσωπείες από τις πρεσβείες Αυστρίας & Πολωνίας κ.ά.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου, ακολούθησε η μετάβαση στον τόπο της Θυσίας, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
O Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.