ameaΗ εντεινόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση έχει πλήξει βαρύτατα τον Τομέα της Υγείας, με την Πολιτεία να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και ουσιαστικά να οδηγούμαστε σε ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας που θα πλήξει τα άτομα με αναπηρία, τις ευπαθείς ομάδες, τα μεσαία και κατώτερα στρώματα.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι το «οικοδόμημα» της Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Η Δημόσια Υγεία αποτελεί επένδυση για την πρόληψη, προστασία, προαγωγή της υγείας των πολιτών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Ανεπάρκειες και ελλείψεις εμφανίζονται σε όλους τους τομείς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Υγείας. Από τα Δημοτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας μέχρι τα Γενικά Νοσοκομεία της Περιφέρειας, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, τις Κλινικές Αποκατάστασης, τα ΚΕΦΙΑΠ, όλα αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και περικοπές στην χρηματοδότησή τους.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) και καλεί τους φορείς- μέλη της, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους αλλά και όλη την κοινωνία να λάβουν μέρος στο Καραβάνι της Υγείας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στην πόλη της Πάτρας.

Η Δημόσια Περίθαλψη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και μόνο με σύμπνοια και συμπόρευση μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» 07:00-09:00 το πρωί, θα ακολουθήσει πορεία μέσω των Οδών Γούναρη και Κορίνθου με κατεύθυνση την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και εν συνεχεία προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με τελικό προορισμό τη Γέφυρα Ρίου.