pylones-allhleggyhs-stefanopoulosΗ Συντονιστική Επιτροπή της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», σε έκτακτη σύνοδό της αποφάσισε ομόφωνα να προσθέσει το όνομα του Κωστή Στεφανόπουλου, (Προέδρου της και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας) στην ονομασία της.

Στις 12.8.2010, κατά την 6η επέτειο γενεθλίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», Ο θανών συμμετείχε στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης, η οποία έκανε ομοφώνως αποδεκτή την πρόταση να αναλάβει εκείνος την προεδρία της.

Οι «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» διοικούνται από 11μελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 5 εκπροσώπους φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, 5 της Αχαΐας και έναν εκπρόσωπο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία είχε και την πρωτοβουλία ίδρυσής τους.

Έχοντας ξεκινήσει με 38 ιδρυτικά μέλη, η Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία μίας επιχείρησης της Δυτικής Ελλάδας, για τη συσπείρωση τοπικών κοινωνικών φορέων. Έχοντας φτάσει πλέον τους 70, οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάσχεση των αυξημένων επιπτώσεων της κρίσης στα πλέον αδύναμα μέλη της περιφερειακής κοινωνίας.

Η Ένωση υποστηρίζεται τεχνικά και οικονομικά από την παραχωρησιούχο εταιρεία της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Πέραν της ευθείας οικονομικής στήριξης, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αξιοποιεί υπέρ των «Πυλώνων Αλληλεγγύης»

• την παραχώρηση της εμπορικής εικόνας της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου για διαφημιστικούς λόγους,
• τις δυνατότητες υλοποίησης προγραμμάτων του Συνδέσμου VINCI στην περιοχή,
• την παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων υπέρ των σκοπών φορέων – μελών,
• την ανάπτυξη συμπράξεων κοινωνικής αλληλεγγύης με τις παραχωρησιούχους εταιρείες αυτοκινητοδρόμων που γειτνιάζουν με τη Ζεύξη,
• τις διεταιρικές της σχέσεις εκτός Δυτικής Ελλάδος,
• ενώ έπεται η εξασφάλιση έκδοσης «περιοδικού δρόμου» το οποίο θα πωλείται από τους φορείς υπέρ της ενίσχυσής τους.