tei aigiouΗ οστεοαρθρίτιδα, αποτελεί μια διαδεδομένη συνήθη νόσο του μυοσκελετικού συστήματος, που συναντάται συνήθως σε άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας. Πιο συχνά εμφανίζεται στην άρθρωση του ισχίου (ΟΑΙ) και του γόνατος (ΟΑΓ) και χαρακτηρίζεται από βλάβη του αρθρικού χόνδρου των αρθρικών επιφανειών.
Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ατόμων με ΟΑΓ είναι πολύ σημαντικό να αξιολογούνται διάφορες παράμετροι της λειτουργίας του μυοσκελετικού συστήματος όπως: το εύρος τροχιάς των κινήσεων της άρθρωσης του γόνατος, η μυϊκή δύναμη και η ευλυγισία και η γενικότερη λειτουργικότητα μέσω της απόδοσης σε ειδικά σχεδιασμένες δοκιμασίες.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις συνολικά αξιολογήσεις σε ασθενείς (45-72 ετών) με διαγνωσμένη οστεοαρθρίτιδα γόνατος (ΟΑΓ) διεξάγεται αυτή την περίοδο, εντελώς δωρεάν, στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο, υπό την επίβλεψη του Φυσικοθεραπευτή και Πανεπιστημιακού Υποτρόφου στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Γκρίλια.
Με την ολοκλήρωση των τριών συνολικά αξιολογήσεων, θα διαμορφωθεί ατομικό προγραμμα ειδικών ασκήσεων το οποίο θα είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να το εκτελείται κατ’ οίκον.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Παναγιώτη Γκρίλια στο τηλέφωνο 6948222179, καθημερινά από 19:00-22:00.