rologia neroy deyaΟι χειρισμοί της δημοτικής αρχής για το τιμολόγιο του νερού ήταν αναμενόμενο πως θα τον έφερναν αντιμέτωπο με την μειοψηφία, με τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο να προχωρά ένα βήμα παραπέρα κάνοντας καταθέτοντας αντιπρόταση για τα τιμολόγια του νερού.
Επισημαίνοντας με νόημα ότι για γιγαντωμένη ΔΕΥΑ απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και «Δεν μπορεί με αυτοσχεδιασμούς και πολιτικαντισμούς να λειτουργήσει και να προοδεύσει» η πρόταση της παράταξης Θεοδωρακόπουλου έχε ως εξής:
«Σχετικά με τα νέα προτεινόμενα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας, μετά την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Επιχείρησης σ’ όλον τον Καλλικρατικό Δήμο, η παράταξη της ¨Δημοτικής Συσπείρωση Αιγιάλειας¨ επισημαίνει τ’ ακόλουθα:
-Με την επέκταση της Δ.Ε.Υ.Α. δημιουργείται σήμερα μια γιγαντιαία επιχείρηση, ίσως η δεύτερη στο Νομό, αφού αυτή θα έχει πλέον τις 40.000 πελάτες (συνδρομητές). Αυτή, λοιπόν, η επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να θεμελιωθεί σε σαθρές βάσεις. Δεν μπορεί με αυτοσχεδιασμούς και πολιτικαντισμούς να λειτουργήσει και να προοδεύσει.
-Η παράταξή μας δεν θα ψηφίσει νέα τιμολόγια εάν δεν υπάρξει πλήρης υλικοτεχνική μελέτη, που ν’ αφορά όλον τον Δήμο. Η μελέτη αυτή θα πρέπει ν’ απεικονίζει όλα τα έξοδα της επιχείρησης, ήτοι μισθοδοσίες, δαπάνες καταμετρητών, έξοδα λειτουργίας, δαπάνες εξοπλισμού, αποκατάστασης βλαβών, προμήθειας υλικών, πληρωμές δαπανών ηλεκτρικού ρεύματος, λειτουργίας γεωτρήσεων, έξοδα εξορύξεως νέων γεωτρήσεων και τόσες άλλες δαπάνες. Θα πρέπει επίσης ν’ απεικονίζονται όλα τα έσοδα τις επιχείρησης από τις πάσης φύσεως δραστηριότητες και υπηρεσίες. Επίσης θα πρέπει να περιέχει, βάσει προηγούμενων στοιχείων, την πιθανή κατανάλωση ανά οικογένεια και άτομο, ακόμα ανά πόλη, ανά παραλιακό Δήμο, ημιορεινά και ορεινά διαμερίσματα.
-Θα πρέπει, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ισότητα μεταξύ των δημοτών, να υπάρξει ενιαίο τιμολόγιο σ’ όλες τις παραλιακές πόλεις και κωμοπόλεις ώστε να είμαστε όλοι ισότιμοι πολίτες ενός ενιαίου Δήμου. Το ότι κατοικείς στην πόλη του Αιγίου δεν σημαίνει ότι είσαι πλούσιος και θα πρέπει να πληρώνεις περισσότερα από τους ιδιοκτήτες επαύλεων και εξοχικών κατοικιών, που εκτείνονται κατά μήκος των παραλίων του Δήμου μας και οι οποίες θα υπερβαίνουν τις 5.000.
-Ενιαία επίσης αντιμετώπιση όλων των ημιορεινών και ορεινών διαμερισμάτων αλλά και των αγροτικών ακινήτων.
-Ενιαία επίσης θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων του Δήμου.
-Η μελέτη αυτή θα πρέπει ν’ ανατεθεί σε αξιόπιστη εταιρία. Και όταν θα έχουμε την πιο πάνω εικόνα, τότε θα πρέπει να κληθούμε να ψηφίσουμε τα νέα τιμολόγια.
-Με τα σημερινά προτεινόμενα τιμολόγια για τους νέους καταναλωτές εκείνο, το οποίο επιτυγχάνεται, είναι οι κάτοικοι των πρώην Δήμων να μην πληρώνουν βάσει κατανάλωσης αλλά μόνον το πάγιο, αφού τους απαλλάσσει μέχρι 300 κυβικά με δεδομένο ότι μία τετραμελής οικογένεια δεν ξεπερνά την κατανάλωση 200 κυβικών ετησίως.
Και αυτά τα προτείνουμε, καίτοι η παράταξή μας αποτελεί την μείζονα μειοψηφία, διότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλησε να εκπροσωπείται στο πολυπληθές Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α., μ’ αποτέλεσμα να μη μπορούμε να εκφράσουμε σ’ αυτό τις απόψεις του συνδυασμού μας».