EKPEDEFTIKIΗ Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας στο πλαίσιο των μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών διοργανώνει την επόμενη εξόρμησή της.
Πρόκειται για την 3ήμερη εκδρομή: Ζάλογγο, Πέρδικα, Αχέροντας, Γλυκή, Πάργα, Παξοί, Αντίπαξοι, Πρέβεζα η οποία προγραμματίζεται για το διάστημα 23, 24, 25 Σεπτεμβρίου 2016 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων ώρα 07:00 στην Τρίγωνη Πλατεία (07.5΄ Ψηλαλώνια) και αναχώρηση για Ρίο – Αντίρριο, Αμφιλοχία, (στάση για καφέ). Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τον επόμενο σταθμό, το Ζάλογγο, όπου θα έχουμε επίσκεψη στην Μονή του Αγ. Δημητρίου και στον ιστορικό βράχο, τον τόπο θυσίας όπου έπεσαν οι Σουλιώτισσες διωκόμενες από τον Αλή Πασά. Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε στο χωριό Γλυκή, που βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία κοντά στις πηγές του ποταμού Αχέροντα με τρεχούμενα νερά και αιωνόβια πλατάνια (γεύμα). Μετά το γεύμα κι αφού απολαύσουμε το εκπληκτικό τοπίο, θα αναχωρήσουμε για την Πέρδικα και φτάνουμε στην παραλία Καραβοστάσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΗΜΕΡΑ 2Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Πάργα επιβίβαση στο καραβάκι για να κάνουμε μια μικρή κρουαζιέρα στο Ιόνιο (Παξοί-Αντίπαξοι) με στάσεις για μπάνιο και φαγητό σε γραφικές παραλίες και ειδυλλιακά τοπία. Επιστροφή το απόγευμα στην γραφική Πάργα. Μετά από μια σύντομη απογευματινή βόλτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΗΜΕΡΑ 3Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Αμμουδιά, στις εκβολές του Αχέροντα, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μία ρομαντική βαρκάδα (προαιρετικά) στο τελείωμα του ποταμού που χύνεται στο Ιόνιο πέλαγος και σχηματίζει ένα απείρου κάλλους φυσικό τοπίο.
Ένας από τους καλύτερους υδροβιότοπους 700 περίπου είδη χλωρίδας, αηδονοφωλιές που κρέμονται από τα δέντρα κατά μήκος του ποταμού, τον καθιστούν κέντρο ενδιαφέροντος σε όλη την περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα (στο χωριό Μεσοπόταμος) του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου κατά τον Όμηρο “έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών”.
Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στην πανέμορφη Πρέβεζα και θα κάνουμε έναν σύντομο περίπατο στην παραλία ή στα γραφικά σοκάκια της. Έχοντας πάρει τον δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε για καφέ στην λίμνη Ζηρού, στη Φιλιππιάδα, απαράμμιλλης φυσικής ομορφιάς, που παραπέμπει σε ελβετικό τοπίο. Επιστροφή μέσω γέφυρας Αντιρρίου-Ρίου στο Αίγιο γύρω στις 9.30-10.00 μ. μ.

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 90.00 € το άτομο για δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Για μονόκλινο 100 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Οι διαν/σεις (2) στο ξενοδοχείο ELINA 3* σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.
Τα εισιτήρια του καραβιού της κρουαζιέρας στους Παξούς
Ενημερωτικό φυλλάδιο
Έξοδα Γέφυρας, διόδια, φόροι.
Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

Μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τρίτη, 20 /9 /2016 (προκαταβάλλοντας το ποσό των 50 €) στους:
26910-29160 / 6978981905 ► κ. Α. Λουκόπουλο
26910- 22502 ► κ. K. Πανάρετο
26910 -27278 / 6974752115 ► κ. Α. Ρέλλα-Παπασημακοπούλου
26910- 25227 / 6945538871 ► κ. Δ. Κακαβάνη
26910-21222 ► Πρακτορείο κ. Π. Ματθαίου