evo1Επιστρέφουν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου οι εργαζόμενοι, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: «Όλοι»; Η απάντηση απλή: «Όχι».

Και η εξήγηση; Το «φέσι» που έχουν βάλει διοίκηση και κυβέρνηση στους λεωφορειούχους που μεταφέρουν το προσωπικό στα ΕΑΣ Αιγίου, και οι οποίοι έχουν ήδη σταματήσει τα δρομολόγια πριν από τις διακοπές. Και αυτή η αδυναμία πρόσβασης στο εργοστάσιο από μακρινές περιοχές δεν αφορά ένα ή δύο εργαζομένους, αλλά περίπου στο 40% του προσωπικού.

Και όπως, σαφώς, καταλαβαίνει κανείς, όταν το 40% του προσωπικού δεν είναι στην εργασία του, το εργοστάσιο υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να οδεύει όλο και περισσότερο στην απαξίωσή του και κατ’ επέκταση στην οριστική παύση της λειτουργίας του. Και όσοι αναρωτιούνται γιατί δε δίνονται τα χρωστούμενα στους λεωφορειούχους, η απάντηση είναι επίσης απλή: απορρέει από το μνημόνιο 3, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, βάσει του οποίουοποιαδήποτε παροχή κόβεται, πέφτει «κόφτης» δηλαδή. Και η μεταφορά του προσωπικού θεωρείται παροχή.

Όπως δηλώνει στο ergasianet.gr ο συντονιστής του ΜΕΤΑ ν. Αχαΐας και αντιπρόεδρος του Σωματείου ΕΒΟ Αιγίου Δημήτρης Ξούλος, «οι εργαζόμενοι θεωρούν βέβαιον πως “μαγειρεύεται” η οριστική διακοπή του έργου της μεταφοράς του προσωπικού, με το δεδομένο πως έχει διακοπεί κάθε ροή χρήματος προς την εταιρεία, αφού λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για την αγορά ενός βαρελιού λαδιού, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των μηχανών».

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει, αφού με χίλιους κόπους και βάσανα κατάφεραν να πληρωθούν για ένα μεγάλο μέρος από τα δεδουλευμένα τους, ωστόσο, υπάρχουν οι εργαζόμενοι στη φύλαξη στο εργοστάσιο που δεν έχουν δει ούτε ένα σεντ από το μισθό τους ολόκληρο το καλοκαίρι.