gioulekas NPDDΜεταφέροντας την «εντολή» του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαφές με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας, ο Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος Κώστας Γκιουλέκας κατά την επίσκεψή του στην Αχαϊας έριξε «γέφυρες» τόσο με την Κοινωνία μέσα από ένα μεστό σε περιεχόμενο πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων με τους φορείς τους Πολιτισμού στην Αχαϊα, αλλά και μεταξύ των στελεχών του κόμματος με συσκέψεις στην Πάτρα και το Αίγιο

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, συνεχόμενα μέσα από τις επαφές του ο Κώστας Γκιουλέκας έδωσε το στίγμα της νέας Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνοντας την αποστολή του στην εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο.Αιγιαλείας.

Ήρθε «διαβασμένος» στο Αίγιο ο Κώστας Γκιουλέκας

GKIOULEKAS-aigio -topikiΕπί τάπητος όλα τα σοβαρά ζητήματα σε σύσκεψη στην έδρα του Νομικού Προσώπου με τον Τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ.

Διαβασμένος… επισκέφθηκε το Αίγιο ο Κώστας Γκιουλέκας αφού στη σύσκεψη που έγινε στην έδρα του Νομικού Προσώπου στο Αίγιο, μετά από πρόσκληση του προέδρου Περικλή Παπαγιαννακόπουλου, απέδειξε ότι μόνο τυχαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του έχει αναθέσει την διαχείριση του ευαίσθητου τομέα του Πολιτισμού.

Στην είσοδο της Βιβλιοθήκης Αιγίου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Περ.Παπαγιαννακόπουλος, από τη μειοψηφία του Δ.Σ. ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Βαρδάκης, αλλά και μέλη του Νομικού Προσώπου (ο αντιπρόεδρος Νίκος Θανασούλιας και η Μάρθα Σκούντζου) μαζί με εκπροσώπους φορέων που είχαν κληθεί.

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά το καλωσόρισμα από δήμαρχο και πρόεδρο Ν.Προσώπου, ο Κ.Γκιουλέκας εξέφρασε την επιθυμία να είναι παρόν στην περιοχή μας στις αρχές Οκτώβρη στο μεγάλο παγκόσμιο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Αιγίου με θέμα «Οι Αχαιοί στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα- Νέα ευρήματα νέες προοπτικές», έχοντας πληροφόρηση για το σπουδαίο επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο δήμο.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να παραστεί την 26η Γενάρη «που ελπίζω πως όλα θα έχουν πάει καλά και γι`αυτό θα συμβάλλουμε ώστε να καθιερωθεί επίσημη τοπική εορτή αναδεικνύοντας το ρόλο της Συνέλευσης της Βοστίτσας στα τελευταία προεπαναστατικά γεγονότα και την έναρξη της Επανάστασης του `21» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μιλώντας με λεπτομέρειες για τη Συνέλευση της Βοστίτσας έκανε μνεία και στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Συνέχισε με αναφορές στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και την πολιτιστική κληρονομιά της Αιγιάλειας έχοντας ενημερωθεί πολύ καλά για τα μουσεία του Αιγίου,  Αρχαιολογικό και Λαογραφικό, αλλά και τις σωστικές ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και τον αρχαιολογικό πλούτο που έχει έρθει στην επιφάνεια ενώ αναφέρθηκε βεβαίως στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στον θρησκευτικό τουρισμό, τα Μοναστήρια τις περιοχής και ιδίως τη Μονή Ταξιαρχών.

-Παίρνοντας τη «σκυτάλη» ο δήμαρχος, εκπροσωπώντας μαζί με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου τα πολιτιστικά σωματεία και τους φορείς της περιοχής, έκαναν συνοπτική αναφορά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Αιγιάλεια, βάζοντας επιπλέον δίλημμα στον Κώστα Γκιουλέκα για μία ακόμα ημερομηνία που θα μπορούσε να επισκεφθεί την περιοχή, είτε σε κάποια από τις σημαντικές εκδηλώσεις των «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ» είτε σε κάποια από τις εξαιρετικές όπως είπαν εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αιγιάλεια.

 

-Στη σύσκεψη με τον Τομεάρχη Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας είχαν επιλεγεί θεματικά να παραβρεθούν και πέντε εκπρόσωποι σωματείων με συγκεκριμένα θέματα στην ατζέντα:

  1. Η πρόεδρος της ΙΛΕΑ Βάνα Μπεντεβη η οποία αφορμής δοθείσης από τα όσα ήδη είχε αναφέρει ο Κ.Γκιουλέκας, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την Συνέλευση της Βοστίτσας και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να λάβει την αρμόζουσα εορταστική –τιμητική διάσταση η 26η Γενάρη, ενώ είπε στον κ.Γκιουλέκα πως θα του χαρίσει ένα αναμνηστικό βιβλίο για το κλέφτικο δημοτικό τραγούδι όπου έχει βρει πρωτότυπο από την Αρκαδία, ένα δημοτικό όπου εξυμνούνται τα κατορθώματα του Κλέφτη Γκιουλέκα και το καρτέρι που του είχαν στήσει οι Τούρκοι, ώστε να τον βοηθήσει να αναζητήσεις τις ρίζες του! Ο ίδιος δεν έκρυψε την έκπληξη και τη συγκίνησή του.

2.Ο μαέστρος της Χορωδίας και Φιλαρμονικής Αιγίου κ΄. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, που έθεσε θέμα στον Τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, αναφέροντας ότι τελευταία φορά που η Χορωδία Αιγίου εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Εξωτερικό ήταν στις Βρυξέλλες με εντολή της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη κι από τότε δεν έχει καμιά υποστήριξη και προβολή ούτε η Χορωδία ούτε η Φιλαρμονική του Αιγίου. Έπλεξε δε το εγκώμιο του Κώστα Γκιουλέκα παρακολουθώντας όπως είπε την ιστορία του ως πολιτικού και νοιώθοντας τιμή που τον γνώρισε από κοντά, έκανε δε αναφορά στο εξαιρετικό όπως το χαρακτήρισε ηχόχρωμα της φωνής του, μέσα από τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που έχει κάνει, προκαλώντας θυμηδία και εύστοχες ατάκες από τον ίδιο τον Κ.Γκιουλέκα.

3.Ο αντιπρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου Γιώργος Νικολόπουλος που μίλησε για την πορεία του Συλλόγου, κάνοντας ιστορική αναδρομή στα του Χορευτικού, την παρουσία του στο Εξωτερικό και το ρόλο του στα πολιτιστικά δρώμενα του Αιγίου.

4.Η πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Νέων Προαστείου Αιγίου «Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» Μαρία Καβούνη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης της προσπάθειας που γίνεται από τον Συνοικισμό για την δημιουργία του Μουσείου Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι αναφορές του Κώστα Γκιουλέκα στις ρίζες του από τη Μικρά Ασία, αναδεικνύοντας και την ευαισθησία του στο ζήτημα αυτό.

5.Η γραμματέας της ΕΦΑΕΛ Μαρία Καρβέλα, εκπροσωπώντας την Ντόρα Κατσωνοπούλου που επέδωσε υπόμνημα και έκανε αναλυτική ενημέρωση στον Τομεάρχη Πολιτισμού για το θέμα των ερευνών για την Αρχαία Ελίκη, στο οποίο άλλωστε νωρίτερα είχε εκτενώς αναφερθεί και ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Γενικότερα στο θέμα των ερευνών για την Αρχαία Ελίκη έγινε σημαντική συζήτηση με την κα Καρβέλα να απαντά σε ερωτήσεις τόσο του κ΄.Γκιουλέκα όσο και όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη. Ερωτηθείσα από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο για το αν υπήρξε κάποια τελευταία εξέλιξη κι αν σήμερα έχει δοθεί από την κυβέρνηση άδεια για έρευνες, απάντησε πως σαφώς και δεν υπάρχει κανένα «φως» αφού όπως είπε θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι έρευνες, τονίζοντας μάλιστα ότι μεταξύ άλλων έχουν μείνει μετέωροι και «20» φοιτητές που έχουν έρθει στην περιοχή προκειμένου να μετέχουν στις έρευνες…

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκιουλέκας που προφανώς ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για την όλη υπόθεση, διακριτικά σχολίασε ότι «στους 15 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν σας δόθηκε κάποια εξήγηση από την κυβέρνηση… για το τι σκέπτονται;», τονίζοντας ότι θα μελετήσει σε βάθος το θέμα.

*Η σύσκεψη έκλεισε με την κοινή παραδοχή από πλευράς παραγόντων του δήμου πως επρόκειτο για μια εξαιρετικής σημασίας συζήτηση όπου τέθηκαν επί τάπητος και με σοβαρή προσέγγιση, τα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής με τον δήμαρχο να τονίζει στον κ΄.Γκιουλέκα την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και ενημέρωσή του για όλα τα θέματα της περιοχής μας.

*200 περίπου στελέχη βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Κτήμα Καρούμπαλου και τίμησαν την παρουσία του Κώστα Γκιουλέκα στο Αίγιο. Ήταν μια γιορτινή βραδιά συνάντησης στελεχών και όχι ανοιχτή πολιτική εκδήλωση όπου τα στελέχη της ΝΔ από την Αιγιάλεια πραγματικά πέρασαν με τον Τομεάρχη ένα εξαιρετικό τρίωρο σε πολύ φιλικό κλίμα. Από τη συζήτηση ο Κώστας Γκιουλέκας κέρδισε στο απόλυτο τις εντυπώσεις με αρκετούς να σχολιάζουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα τόσο καίριο πόστο.

Επισκέφθηκαν Εισόδια και νεοκλασικά της πόλης με τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο

Μετά το πέρας της σύσκεψης στην έδρα του Νομικού Προσώπου και μέχρις ότου να μεταβούν στο Κτήμα Καρούμπαλου, ο Κώστας Γκιουλέκας ξεναγήθηκε από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο οδικώς στο κέντρο της πόλης. Πρώτη «στάση» το ιστορικό Μνημείο του Τσίλερ, ο Ιερός Ναός των Εισοδίων που παραμένει «λαβωμένος» από τον σεισμό του 1995, με τον Κώστα Γκιουλέκα να ενημερώνεται λεπτομερώς για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Η περιήγηση με το αυτοκίνητο συνεχίστηκε σε νεοκλασικά της πόλης, όπως το Παναγιωτοπουλέικο, αλλά και το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.

«Ταξίδι» στην ιστορία της Αχαϊας μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο

GKIOULEKAS-moyseio-patraΤο πρόγραμμα του τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα στην Αχαϊα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών που εντυπωσιάζει με τα ευρήματα αναδεικνύοντας τη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Η ξενάγηση έγινε από την Τμηματάρχη Χώρων και Μουσείων της Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαϊας Γεωργία Αλεξοπούλου με τον Κ.Γκιουλέκα να αποδεικνύεται βαθύτατος γνώστης των ιστορικών περιόδων των αρχαιολογικών ευρημάτων και γενικότερα της νέας φιλοσοφίας που θέλει να φέρει ως αυριανή κυβέρνηση η ΝΔ για τη διαχείριση και λειτουργία των μουσείων.

Στην είσοδο του μουσείου της Πάτρας περίμεναν τον Τομεάρχη της ΝΔ  η κα Αλεξοπούλου μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Νίκο Δούρο και τη γραμματέα Γωγώ Κάραλη και στην περιήγηση ήταν μαζί του ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Η περιήγηση στα εκθέματα του Μουσείου κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και ήταν ένα πραγματικά εξαιρετικό «ταξίδι» στην ιστορία της περιοχής.

Η κα Αλεξοπούλου μετέφερε στον Τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της διευθύντριας Αν.Κουμούση η οποία απουσιάζει λόγω θερινής αδείας από την υπηρεσία και την περιοχή.

Ο Κώστας Γκιουλέκας μίλησε επίσης με τους φύλακες και τους εργαζόμενους στο Μουσείο και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε το Μουσείο της Πάτρας λειτουργεί «πιλοτικά» όπως θα έπρεπε να λειτουργούν όλα τα μουσεία της Ελλάδας σε ότι αφορά το άνοιγμα στην εκπαιδευτικής κοινότητα με τα συνεχή προγράμματα και τις δραστηριότητες που γίνονται.

Μίλησε επίσης για το εξαιρετικά ελκυστικό τρίπολο του Νέου Μουσείου – του Αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης και της Ρωμαϊκής Γέφυρας που έχει αποκαλυφθεί στην Αρέθα, έργα που δρομολογήθηκαν και κατασκευάστηκαν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας μέσω του Γ`ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κ.Καζάκο, επίσκεψη στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, αλλά και το Μουσείο Τύπου, ενώ το απόγευμα προήδευσε μιας σημαντικής εσωκομματικής σύσκεψης στα γραφεία της ΝΟΔΕ ανταλλάσσοντας απόψεις με τα στελέχη του κόμματος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν αργεί, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που καταρράκωσαν τη χώρα. Και στην συνέντευξή του Τύπου στην Πάτρα αλλά και στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ του Αιγίου, επεσήμανε ότι «όλοι οι πολίτες έχουν δει πλέον το πραγματικό πρόσωπο της αριστερής κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του» και πρόσθεσε ότι το χρέος της ΝΔ είναι να αγωνιστεί για να δείξει στους Έλληνες ότι υπάρχει διαφορετικός πολιτικός δρόμος, φέρνοντας ως παραδείγματα την Κύπρο, την Πορτογαλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Χρεωθήκαμε από τις παλινωδίες του Γιάννη Βαρουφάκη με το χέρι στην τσέπη και το πουκάμισο απέξω. Δεν ενδιαφέρομαι για τις στυλιστικές επιλογές του. Το λέω πολιτικά γιατί ήταν ο υπουργός Οικονομικών της πατρίδας μας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο κι αντί να διαπραγματεύεται, δυστυχώς αυτός και ο κ. Τσίπρας κορόιδευαν τον ελληνικό λαό. Αποτέλεσμα ήταν να χρεώσει περίπου 100 δισ. δυσβάστακτα χρέη την Ελλάδα…» ήταν το εύστοχο και καυστικό σχόλιο του Κ.Γκιουλέκα από την Αχαϊα, όπου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα… βγάλει χειμώνα!