gioulekas ndΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Αίγιο του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ., Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, τ. Υπουργού κ. Κώστα Γκιουλέκα.

Ο κ. Γκιουλέκας, επίσημος προσκεκλημένος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της Οργάνωσης στο Αίγιο. Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ απαντώντας σε ερωτήσεις τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.
Στο χώρο των γραφείων, επίσης, έλαβε χώρα συνάντηση-σύσκεψη των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο., παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαϊας κ. Μαζαράκη, της Περιφερειάρχου του κόμματος κας Χάραρη, του Βουλευτή Αχαϊας κ. Κατσανιώτη και Πολιτευτών της Ν.Δ. του Νομού Αχαϊας.
Στη συνέχεια, ο κ. Γκιουλέκας επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, μέλη του Νομικού Προσώπου και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής μας.
Στο χώρο αυτό ο κ. Γκιουλέκας είχε πλήρη ενημέρωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, τόσο από τον κ. Δήμαρχο, όσο και από το Νομικό Πρόσωπο, αλλά και από τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Φορέων που πήραν μέρος στη συζήτηση.
Ο κ. Γκιουλέκας, πλήρως ενημερωμένος για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα στην Αιγιάλεια, εξέφρασε την επιθυμία του να παραβρεθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Αίγιο με θέμα ¨Οι Αχαιοί στην Ελλάδα και στη μεγάλη Ελλάδα¨. Επίσης, δεσμεύτηκε να είναι παρών στις 26 Ιανουαρίου του 2017 στο Αίγιο με αφορμή την επέτειο της Συνέλευσης της Βοστίτσας, όπου αποτέλεσε την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μιας και ο ίδιος είναι υποστηρικτής των ενεργειών καθιέρωσης της ημέρας αυτής ως τοπικής Εθνικής εορτής.
Τέλος, ο κ. Γκιουλέκας μετέβει στο κτήμα Καρούμπαλου, στην παραλία των Διγελιωτίκων, όπου η ΔΗΜ.Τ.Ο οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία, παρουσία πλήθους μελών και φίλων της Ν.Δ. μια καλοκαιρινή συνάντηση.
Εκεί, υπήρχε αρκετός χρόνος στη διάθεση όλων των παρισταμένων να συζητήσουν μαζί του και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις για όλα τα τεκταινόμενα, τόσο στην τοπική, όσο και στη γενικότερη πολιτική σκηνή, αναπληρώνοντας επαρκώς τον περιορισμένο χρόνο της παρουσίας του κ. Γκιουλέκα στα γραφεία μας.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, εκ μέρους όλων των μελών του οργάνου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Γκιουλέκα για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθεί την περιοχή μας, όλες και όλους όσους ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της επίσκεψης αυτής και κυρίως όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν σ΄ αυτό το κάλεσμα και δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα καλοκαιρινή συνάντηση.
Στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΗΜ.Τ.Ο. δεσμευόμαστε για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις με αποκλειστικό σκοπό το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία, την ενδυνάμωση του κόμματος στην Αιγιάλεια με απώτερο στόχο την πρωτιά, τόσο τοπικά, όσο και Πανελλαδικά.

* Η καθυστερημένη άφιξη του κ. Γκιουλέκα από την Πάτρα στο Αίγιο, για την οποία δεν φέρει ευθύνη η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας, παρ΄ όλα ταύτα είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγνώμη από τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και από τα μέλη του οργάνου για το περιορισμένο του χρόνου, περιόρισε χρονικά τόσο τη συνέντευξη τύπου, όσο και τη συνάντηση-σύσκεψη με τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.
* Σε ότι αφορά δημοσιεύματα ή σχόλια περί μη επιθυμίας μέρους των διοργανωτών της επίσκεψης του κ. Γκιουλέκα να ασχοληθεί με το θέμα της Αρχαίας Ελίκης, διαψεύδονται κατηγορηματικά από την επίσημη εκπροσώπηση στη συζήτηση της Γενικής Γραμματέως της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης κας Μαρίας Καρβέλα, η οποία έκανε πλήρη ανάλυση του θέματος, παρέδωσε στον επίσημο προσκεκλημένο τρεις τόμους των επίσημων πρακτικών Διεθνών Συνεδρίων γι΄ αυτό το θέμα, καθώς και γραπτό υπόμνημα με την υπογραφή της Προέδρου της Εταιρείας κας Κατσωνοπούλου, την οποία επισήμως εκπροσωπούσε, λόγω απουσίας της τελευταίας στην Αθήνα.
* Επισημαίνεται πως τόσο η επίσκεψη του κ. Γκιουλέκα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όσο και η εκδήλωση στο κτήμα Καρούμπαλου ήσαν ανοικτές σε οποιονδήποτε επιθυμούσε να τις παρακολουθήσει και προφανώς και στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ