nero...Η Επέκταση της ΔΕΥΑ στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιάλειας συζητήθηκε στο τελευταίο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σαν μια αναγκαστική υποχρέωση με βάση τον Καλλικράτη και άλλους μνημονιακούς η μη νόμους της Τοπικής Διοίκησης. Το βέβαιο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για να επιβληθούν νέα δυσβάστακτα τέλη στη λαϊκή οικογένεια σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος της βιωσιμότητας της ΔΕΥΑ πράγμα που αποτελεί την αγωνία των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο.
Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η αντιπολίτευση, παρά τις επιμέρους διαφορές τους σε πλευρές διαχείρισης, συμπλέουν στην ίδια στρατηγική της ΕΕ , του δρόμου του κεφαλαίου, της επιχειρηματικότητας.
-Η συμπάθεια που εκφράζουν για τις δυσκολίες και τα βάσανα του λαού κρύβει τεράστια υποκρισία όταν την ίδια στιγμή δείχνουν την μεγάλη αγωνία τους για την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑ, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η βιωσιμότητα απαιτεί σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που θα βάλουν πιο δυνατά τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων. Μίλησαν για πολιτική απόφαση προσπαθώντας να την αποσυνδέσουν από την οικονομική βάση
–ποιος δηλαδή θα πληρώσει ποιος θα ωφελείται- γνωστή τακτική των αστικών δυνάμεων για να συσκοτίζουν
την πραγματικότητα και να περνά η αντίληψη ότι και οι επιχειρήσεις θα βγάζουν κέρδη και ο λαός θα ωφελείται. Οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην τους εμπιστεύονται, έχουν πείρα από τέτοιες υποσχέσεις και τέτοιες πραχτικές..Ακριβώς αυτή η ανάπτυξη μέσω της επέκτασης της ΔΕΥΑ ξέρουν ότι θα φέρει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, που σήμερα αδυνατεί να πληρώσει με το πετσοκομμένο εισόδημα. Όπως άφησαν να εννοηθέι οι αυξήσεις στο νερό μπορεί να αγγίξουν και τον τριπλασιασμό!!! Με απλά λόγια θα πούμε το νερό – νεράκι.
-Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανέδειξε την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται και στον τομέα αυτό στο Δήμο – το πιο ακριβό τιμολόγιο πανελλαδικά είναι της ΔΕΥΑ ομολόγησε στέλεχος της Δημοτικής Αρχής – όταν ένα Δημόσιο αγαθό γίνεται εμπόρευμα, όταν οι υπηρεσίες στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα ή γίνονται επιχειρήσεις όταν το αστικό κράτος δεν εξασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση και λειτουργία των υπηρεσιών αυτών .Όταν αποθεώνεται η επιχειρηματικότητα και ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Αυτός είναι ο δρόμος της ΕΕ, του κεφαλαίου, που στηρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις στο Δήμο [ είναι ο δρόμος του Καλλικράτη και των μνημονίων που το 3ο στήριξαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ]. Αυτή η πολιτική έχει κερδισμένους και χαμένους εξασφαλίζει κέρδη για τις επιχειρήσεις –φτώχεια ανεργία βάσανα για το λαό. .Είναι το ίδιο το αστικό σύστημα που στηρίζει τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία και το πολιτικό του προσωπικό στο Δήμο υπηρετεί αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
-Οι εργαζόμενοι ,οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι φτωχομεσαίοι αγρότες τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα να
αντιδράσουν να ξεσηκωθούν να μην δεχτούν νέα βάρη, ούτε να πέσουν στη παγίδα που πάνε να τους βάλουν
οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να τους διαχωρίσουν- το Αίγιο που πληρώνει πολλά και οι άλλοι πρώην Δήμοι
λίγα—να συζητήσουν παντού το πρόβλημα στα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, μας αφορά όλους –ενωμένοι σαν εκμεταλλευόμενοι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που υλοποιούν αυτή την πολιτική και στο Δήμο να διεκδικήσουν:
• Νερό κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα για επιχειρηματικά κέρδη. .
• Πλήρης κρατική χρηματοδότηση για κοινωνικές υπηρεσίες –καμιά ανταποδοτικότητα.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα-να πληρωθούν τώρα οι απλήρωτοι υδρονομείς
• Να καταργηθεί τώρα το αντιλαϊκό χαράτσι του 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ – καμιά διακοπή νερού
σε λαϊκό σπίτι. Καμιά επιχειρηματική δράση σε Ύδρευση-άρδευση.
• Καμιά αύξηση στα τιμολόγια στους πρώην Δήμους – Να καταργηθούν τα τέλη σε άνεργους ΑΜΕΑ
χαμηλοσυνταξιούχους ,ευπαθείς ομάδες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τη συμμαχία να μπουν δυναμικά στον αγώνα
για μια άλλη ανάπτυξη χωρίς εκμεταλλευτές με λαϊκή εξουσία με δικαιώματα για όλους που θα αναπτύσσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει σήμερα ,την επιστήμη την τεχνολογία για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ